Vizier op volleybal

 

Déjà-vu duel bij Scylla vs USV Protos

VoV, 10-04-2019. 5:36 uur.  De op één na laatste wedstrijd van het seizoen 2018/19 voor de Utrechtse studenten bracht ze naar de stad (sinds 1263) waar onze voormalige speler en tot voor kort trainer Dr. Jorad de Vries zijn promotie in ontvangst mocht nemen. Deze plaats in de Gelderse Vallei is niet alleen bekend vanwege de universiteit, het is vooral ook bekend omdat de Canadese generaal Foulkes in hotel De Wereld de capitulatievoorwaarden aan de Duitse generaal Blaskowitz overhandigt waardoor er een einde komt aan WO 2. Wageningen dus.

De heren van Scylla, die een tijdje geleden al een belangrijke wijziging in de technische staf hebben gehad, hadden wat oudgedienden van stal gehaald om de jonge studenten van repliek te kunnen dienen. De wedstrijd was er echter één die de technische staf van de SURFspotters in de eerste helft van de competitie al een aantal keer had gezien.

De druk vanuit de opslag was voldoende om rally’s te creëren en de eigen foutenlast lag lekker laag. Eigenlijk was de wedstrijd een kopie van de thuiswedstrijd. Drie sets met een ruime marge en één set met twee punten verschil. In dit geval werd een ruime voorsprong in de derde set bijna helemaal weggegeven omdat de jong-geleerden, ondanks (dankzij?) wissels en een time-out, niet door een bepaalde rotatie heen kwamen. Met wat geluk werd de set alsnog gewonnen en eigenlijk was dit ook wel terecht.

Aan de kant van de jongelingen was met name het spel van de allerjongste speler, Jochem Bloem, vermeldenswaardig. Benjamin Jochem stond als een hele grote meneer te blokkeren. Ook de van een wereldreis teruggekeerde libero Ries Verhoeven speelde een sterke wedstrijd. Hierdoor kon Lode Notermans terug naar de passer/loper positie. De overwinning was een echte teamprestatie want iedereen heeft zijn steentje bij kunnen dragen.

De aanmoedigingen van onze Amersfoortse concullegae van Keistad ten spijt, konden de Wageningers de kortingszoekers geen setje afsnoepen. Zij zullen het volgende week tegen datzelfde Scylla helemaal zelf moeten doen om de huidige voorsprong van twee punten over de streep te trekken.

Volgende week dus. Onze laatste (thuis-)wedstrijd van dit seizoen. Om half 5 in sportcentrum Olympos te Utrecht tegen Springendal Set-Up uit Ootmarsum. Reëel gezien een wedstrijd om des keizers baard omdat de Amersfoorters al hun thuiswedstrijden in de tweede helft van de competitie met 4-0 hebben gewonnen. Echter: het verschil tussen de SURFspotters van Protos en de Keistedelingen is maar twee punten en onze Amersfoortse vrienden weten precies wat ze moeten doen als hun wedstrijd begint.

Onze wedstrijd is dan namelijk al afgelopen en dit KAN de spanning lekker verhogen. De vorige jaar gepromoveerde Domstedelijke studenten worden in ieder geval tweede in de 1e divisie en gaan geen opvulwedstrijden spelen voor de Topdivisie. Dit is namelijk niet nodig vanwege de perikelen in de andere 1e divisie. Zoals altijd staat de laatste wedstrijd van het jaar in het teken van afscheid. Bij de Protossers zullen er in ieder geval twee spelers afscheid nemen; Bart Vlasblom en Olaf Buter.

Bart moet waarschijnlijk opnieuw geopereerd worden en heeft ervoor gekozen om als boventallige aan te sluiten bij het oud-Protos team van SOVOCO. Olaf wil in Den Haag gaan wonen met zijn vriendin omdat ze allebei daar werken en Olaf ook klaar is met zijn tweede master. Wij kunnen de beide heren alleen maar heel erg dankbaar zijn voor de tijd dat zij bij de studentjes gespeeld hebben en ik hoop EN VERWACHT dat zij het afscheid krijgen dat ze verdienen.

Mede dankzij hun inzet heeft de stad Utrecht nu ook een herenteam dat misschien wel mag spelen in de Topdivisie. Zoals een studentenclub betaamd is er dus ook weer ruimte voor nieuwe spelers om (weer) aan te haken. WWW.USVPROTOS.NL Tot zaterdag.

gh @ VoV, verlag en foto van / via Bernard Schoonbeek. USV Protos.