Vizier op volleybal

 

Demi Korevaar verruilt Bundesliga voor België

VoV, 08-05-2024. 5:32 uur. Midspeelster Demi Korevaar komt het volgende seizoen uit in de Belgische Lotto Volley League. Na een seizoen vol blessureleed bij USC Münster in de Duitse Bundesliga maakt ze de overstap naar Asterix Avo, dat onlangs kampioen van België werd. Daar wordt ze collega van o.a. Laura Overwater en Iris Vos, waarmee ze al eerder samenspeelde in Team 22 in de Nederlandse competitie.

In Nederland kwam Demi Korevaar verder uit voor Talent Team Papendal en Sliedrecht Sport, in Duitsland droeg ze gedurende twee niet opeenvolgende seizoenen de kleuren van USC Münster en speelde ze ook voor SW Erfurt.

“Het was triest dat ik het seizoen in de Bundesliga niet kon afsluiten in verband met mijn schouderoperatie, nadat ik eigenlijk vanaf het begin van het seizoen met die blessure had geworsteld.” Na de operatie heeft ze hard aan haar herstel gewerkt en het gaat volgens Demi heel goed. “De doctoren en de fysiotherapeut zijn erg tevreden zoals het herstel tot nu verloopt. Op dit moment kan het niet beter gaan.”

Superdivisie transfers:

In Groningen maakte een aantal dames de overstap van de Topdivisie naar de Superdivisie. Passer/ loper Daphne Kruis en libero Demi Veenstra verruilen Donitas voor Veracles.

Een andere transfer naar de Superdivisie is de wijziging van club van Sanne van Leeuwen. Zij komt volgend seizoen uit voor Keistad en komt over van Spaarnestad.

Bij de mannen in de Superdivisie heeft Peelpush de selectie versterkt met Martijn van Rosmalen, die afgelopen seizoen voor Donki Sjot uitkwam.

Eredivisie mannen:

Eredivisionist ZVH heeft na het vastleggen van Yoran Koezema van het Talent Team Papendal, dat volgens seizoen niet meer in de Eredivisie uitkomt, een tweede speler van de Talentenploeg vastgelegd. Ook Luuk Steenbergen zal volgend seizoen uitkomen voor ZVH.

Internationaal:

Het Turkse VakifBank, dat na het seizoen afscheid nam van o.a. spelverdeelster Sarah van Aalen en passer/ loper Gabi heeft als aanvulling in de selectie de Canadese Kiera van Ryk vastgelegd. Van Ryk, die eerder in Italië en Polen speelde, kwam afgelopen seizoen uit voor het Turkse THY, dat in de strijd om de bronzen medaille niet opgewassen was tegen VakifBank.

g @ Vizier op Volleybal. Archieffoto USC Münster.