Derbyzeges Krekkers, WVC. Top 3 morste niks

VoV, 27-01-2019. 8:33 uur. Krekkers won gisteren voor de tweede keer de derby tegen Dynamo Tubbergen.  Na de thuiswinst met 4-0  was er nu een 1-3 uitzege. WVC Volley bezorgde Set-Up II de derde nederlaag zonder setwinst op rij. Ook Sudosa – Desto, VC Sneek II en D.B.S. gaven hun tegenstanders geen setje mee. En VC Bolsward deed goede zaken door thuis met 3-1 van Heva VCV te winnen. De eerste Divisie dames in een notendop.

In Tubbergen heerste een prima derby sfeertje, met meelevend publiek en vooral in de eerste set aan elkaar gewaagde teams. Toen het veel meer ervaren Krekkers derby zenuwen had en de jonge Dynamo ploeg niet eens wist wat dat inhield zo ging de wedstrijd in de Vlaskoel van start. En vooral zo eindigde deze. Na de 22-22 kwam Krekkers met 23-24 voor, na de 25-25 beslisten fouten de set. En Krekkers maakte de meeste. Setstand 28-26.

Daarna was Krekkers de betere ploeg. Met 18-25, na een 1-8 voorsprong in het begin van de set,  en 16-25, waar ze een 8-5 achterstand ombogen naar 9-15, en 10-25, via een 2-13 tussenstand pakten ze de dik verdiende zege. Dynamo wilde wel scoren, maar kreeg het gewoon niet voor elkaar om gedurende lange perioden de bal op de grond te krijgen.

In Ootmarsum kreeg Springendal Set – Up ’65 dames 2 de derde tik in drie weken uitgedeeld. Opnieuw ging de ploeg van trainer coach Damir Colo zonder setwinst naar de kleedkamer. Met 20, 18, 19 en 18 punten bleven ze ver uit de buurt van het bezoekende Makelaardij Weghorst WVC Volley. De ploeg van trainer coach Frank van den Noort pakte de volle buit en ging Set-Up op de ranglijst voorbij.

De drie Friese teams in deze divisie boekten allemaal een zege. Twee gaven hun tegenstanders geen setje mee, VC Bolsward kreeg dat met 3-1 (20-25, 25-21, 25-19 en 27-25) tegen Heva / VCV niet voor elkaar. VC Sneek II stuurde VC Zwolle met een 4-0 nederlaag naar huis. Waarbij de 26-24 in de derde set nipt was en de overige drie ruim (19, 20, 14). En D.B.S. was met 4-0 de baas over Hake Tjoba.  Ook hier waren de verschillen met 21, 12, 13 en 18 heel ruim in het voordeel van de thuisploeg. Koploper Koffievoordeel Sudosa – Desto won met 0-4 in Rossum (18, 22, 19, 10). De zoveelste zege zonder setverlies.

De stand is nu: Sudosa –Desto 14-64, DBS 14-55, Sneek II 15-54, Krekkers 13-39, WVC 14-34, Set-Up II 14-33, VCV 14-32, Bolsward 14-28, Dynamo 14-24 (sets 22/38), Rosstars 14-24 (sets 21/38), Zwolle II 14-17 en Tjoba 14-16.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort uit Set-Up II vs WVC.