Derde duel voor Anne Buijs om Braziliaanse titel

VoV, 05-04-2021. 5:30 uur. Praia Clube, de ploeg van Anne Buijs, is er niet in geslaagd om na de 1-3 uitzege in het eerste duel van de ‘best of thee’ finale reeks thuis de Braziliaanse titel binnen te halen. Tegenstander Minas boekte nu een 1-3 zege zodat een derde wedstrijd de beslissing moet brengen. Die wordt op 6 april gespeeld, Minas speelt dan weer thuis.

Praia Clube begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en nam meteen een 7-0 voorsprong in de eerste set. Het verschil bleef zeer ruim bij de 15-10 en 21-15 tussenstanden voordat met 25-19 de setwinst werd bijgeschreven. In de tweede doorgang hadden de gasten de betere start (3-6, 9-12), die echter in het middendeel van de set door de thuisploeg een halt werd toegeroepen. Praia nam met 16-14 en 19-17 over, kreeg een serie van vier punten tegen (19-21) en verloor met 20-25.

In de derde set moest Praia bij 9-13 achter opnieuw in de achtervolging. Met succes, bij 16-16 was het verschil helemaal weggewerkt en bij 21-18 begon de ploeg van Anne Buijs, die in deze en de vorige set via een invalbeurt haar steentje bijdroeg, met beslissend verschil aan de big points. Praia kreeg setpoint bij 24-23, maar verloor met 25-27.

In de vierde set, waarin Anne Buijs in de basis begon, maakte Minas een achterstand van een punt of drie bij 11-11 ongedaan, ze pakten de leiding (14-17, 17-22) en leken met groot verschil af te gaan sluiten. Praia kwam echter nog terug tot 22-23, toen stokte het en sloeg Minas zich naar 23-25.

Brayelin werd met 22 punten topscorer bij Praia, Fe Garay maakte er 17 en Anne Buijs kreeg er 8 achter haar naam.