Derde nederlaag op rij voor team Anne Buijs

VoV, 27-02-2021. 10:45 uur. Dentil Praia Clube, de Braziliaanse ploeg van Anne Buijs leed gisteren de derde nederlaag op rij. Tegen koploper Minas werd er een spannend duel uitgevochten, waarbij Praia Clube setwinsten en de wedstijdwinst in de derde en vierde set voor het grijpen had, maar in de setfinale niet over de ‘koele kikkers’ beschikte die de deur in het slot konden gooien. Het werd 3-1 voor Minas via de setstanden 23-25, 25-23, 27-25 en 28-26.

Anne Buijs scoorde 11 keer. Ze haalde een aanvallend scoringspercentage van 25%. Haar teamgenote Fay Garay kwam tot 19 treffers, echter was Minas mid Thaisa de ster van de avond met totaal 24 punten, waarvan 8 blokkerend. Minas behaalde het ruime voordeel (88 om 66) in de eigen score via 8 om 1 aces en 67 om 51 aanvallende punten.

In de eerste set kwam Minas met 16-12 voor, de ploeg van Anne Buijs was er bij 16-16 weer naast en kwam na de 22-24 als eerste aan de finish. In set twee kon Praia Clube een 22-15 achterstand inlopen tot 23-22, maar slaagde er niet in de set voor zich te beslissen.

Dat hadden ze eigenlijk wel moeten doen in de derde set. Daarin kwamen ze bij 21-24 voor het eerst op setpoint, die waren bij 24-24 ongedaan gemaakt door Minas, waarna er op 24-25 weer een kans was de set binnen te halen. Ook die mislukte.

En in de vierde set speelde dat scenario zich nogmaals af. Praia Clube kwam bij 20-24 op tiebreakpoint, had bij 24-25 nogmaals de gelegenheid de wedstrijd met een vijfde set te verlengen, maar slaagde daar niet in.

Minas blijft de koploper in Brazilië (21-60), Osasco staat tweede (19-47) en Praia Clube bezet de derde plaats met 20-44.