Vizier op volleybal

 

Derde oefenverlies voor de Oranje mannen

VoV, 28-05-2023. 5:28 uur. De Oranje mannenploeg heeft in de afgelopen periode een drietal oefenwedstrijden gespeeld. Tijdens de oefenstage in Italië met wedstrijden tegen Bulgarije en Italië verloor een nog niet complete selectie van Piazza twee keer met 3-1.

Bondscoach Piazza selecteerde voor dit weekend tegen Slovenië de volgende spelers:

  • Spelverdeling: Wessel Keemink en Sil Meijs
  • Libero’s: Robbert Andringa en Niels Lipke
  • Diagonalen: Nimir Abdel Aziz en Stijn van Tilburg
  • Passer Lopers: Thijs ter Horst, Maarten van Garderen, Bennie Tuinstra, Gijs Jorna, Jasper Wijkstra en Yannick Bak
  • Midspelers: Fabian Plak, Michaël Parkinson, Luuc van der Ent, Twan Wiltenburg en Siebe Korenblek.

Jasper Wijkstra, Sil Meijs, Siebe Korenblek en Niels Lipke maakten hun debuut in Oranje–A. Ten opzichte van de oefenstage in Italië waren Daan Streutker en Jaro Herinx niet meer van de partij.

Gisteren werd er in Doetinchem gespeeld, Nederland verloor dit duel met 3-1, de spek en bonen vijfde set werd daarna door Nederland gewonnen.

Slovenië kon bij de big points in de eerste set het verschil maken en sloot na een gelijk opgaande strijd met 21-25 af, Oranje trok via een nipte 26-24 zege in de tweede set de stand gelijk. Slovenië toonde daarna aan in de voorbereiding een stukje verder te zijn dan de Oranjeploeg en won de derde en vierde set met ruim verschil Via 17-25 en 19-25 maakten ze der 1-3 van. De toegift werd daarna door oranje met 25-19 gewonnen.

Vandaag staan Nederland en Slovenië in Zwolle nog een keer tegenover elkaar. De wedstrijd begint om 16:00 uur. De Oranje VNL-selectie vertrekt op 2 juni naar Canada, waar Nederland in Ottawa de eerste ronde speelt.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto FIVB.