Derde zege Set-Up, derde verlies Eurosped

VoV, 07-03-2019. 5:45 uur. Springendal Set-Up heeft gisteravond in Ootmarsum de derde thuiswedstrijd omgezet in de derde zege in de Kampioenspoule. In een spannende ontknoping van de vierde set trokken ze de 3-1 winst naar zich toe. Via de setstanden 18-25, 25-19, 25-19 en 27-25.

Eurosped leed in Sliedrecht een 3-1 nederlaag tegen de koploper van de Kampioenspoule. Een redelijk valse start via 25-16 verlies in de eerste set werd met 21-25 weggewerkt. Vervolgens duurde het in de derde set tot 31-29 voordat de ploeg van Jan Berendsen capituleerde. Met opnieuw 25-16 ging daarna de winst naar de thuisploeg.

Set-Up gaf in de eerste set een 14-9 voorsprong uit handen. Kwam niet meer tot scoren en via de serveseries van Hester Jasper en Lieze Braaksma liep Sneek uit naar 16-22. Twee punten middels foutserves kreeg de thuisploeg daarna nog mee. In de tweede set een omgekeerd beeld. Sneek ging met 7-11 aan de leiding, Kirsten Kamphuis – Oude Luttikhuis en Martine Stevelink serveerden Set – Up naar 14-12, vervolgens ging het via 17-17 naar 21-19, waarna Martine de laatste twee punten voor Set – Up scoorde voor de 1-1 setstand.

Set-Up liep in de derde set naar 14-6 via een veel scorende Kirsten Kamphuis – Oude Luttikhuis en hield een ruim verschil tot 20-14 vast. Sneek kon via Anlène van der Meer nog wat terugdoen (21-17) maar het was niet voldoende voor de winst. Sneek koerste af op een vijfde set toen er een 9-16 voorsprong in de vierde set op het scorebord stond. Daarna kon nog maar sporadisch op eigen serve een punt gemaakt worden, terwijl Set-Up er steeds drie of vier pakte. Bij 21-21 was Sneek achterhaald, ze kregen setpoint op 23-24, maar misten. Dat deed Set-Up op 26-25 dus niet.

Kirsten Kamphuis – Oude Luttikhuis werd met 16 punten topscorer bij Set-Up. Anlène van der Meer maakte de meeste punten (15) bij Sneek.

Eurosped lukte het niet om na twee nederlagen in de Kampioenspoule de uitwedstrijd bij Sliedrecht Sport met winst af te sluiten. Het werd een 3-1 nederlaag in het baggerdorp.

Sliedrecht Sport won de eerste set vrij eenvoudig, maar was in de tweede set niet opgewassen tegen de sterk terugkomende ploeg uit Vroomshoop. Na de 25-16 maakten de gasten met 21-25 gelijk. Een voorsprong van meer dan een handvol punten in het middendeel werd met succes naar de finish gebracht. Daphne Knijff maakte het winnende punt.

Eurosped had aanvankelijk ook in de derde set het betere van het spel, maar raakte gaande weg de set de grip kwijt. Vera Mulder bezorgde Eurosped een beslissende voorsprong bij het begin van de big points (18-20). Het eerste setpoint was voor de bezoekers bij 23-24 en daarna volgde een nek-aan-nek-race, waarbij beide teams in de gelegenheid waren om de winst binnen te halen. Uiteindelijk trok Sliedrecht met 31-29 aan het langste eind.

Eurosped had even nodig om die dreun te verwerken, kwam achter, maar had de schade bij 12-12 in de vierde set weer weggepoetst. Met meer servedruk kon Sliedrecht daarna afstand nemen (17-13) en doorstomen naar de ruime zege.

Bij Eurosped werd Vera Mulder met 20 punten topscorer, Daphne Knijff maakte er 15 en Dagmar Boom 12.  Bij Sliedrecht kreeg ook Esther van Berkel 20 punten achter haar naam, Carlijn Ghijssen – Jans scoorde 15 keer.  Sliedrecht was op alle scorende onderdelen net iets beter, Een +2 aan aces, een +3 op de aanvallende punten en +5 blokpunten. Ook hun foutenlast was lager. Daar scoorden ze een -5.

De stand is na gisteravond. De top 4 speelde 3 wedstrijden.