Vizier op volleybal

 

DeVoKo D1 opnieuw toernooigastheer

VoV, 04-09-2020. 11:46 uur. Nadat vorige week een aantal Topdivisieploegen en teams uit de Eerste en Tweede Divisie om de winst van het TIMaX/ DeVoKo toernooi speelden (Rivo ging er met de winst vandoor), zijn er morgen opnieuw een achttal ploegen te gast in de Dorper Esch te Denekamp. Deze keer voornamelijk uit de Tweede Divisie.

In poule A komen uit DVO (Derde Divisie A), USV Protos (Tweede Divisie C) en DeVoKo (Tweede Divisie B), poule B wordt gevormd door Apollo 8 D3 (Derde Divisie A), de Bevers (Tweede Divisie B) en Kalinko (Tweede Divisie C) en in poule C gaan Tornado Geesteren (Tweede Divisie B), DeVoKo D2 (Promotieklasse A) en D.B.S. (Tweede Divisie A) de strijd met elkaar aan.

Oorspronkelijk was de opzet van het toernooi een deelname van een dozijn teams, maar een drietal ploegen zag na inschrijving van hun komst naar Denekamp af, zij vonden het risico om een coronabesmetting op te lopen te groot. De systematiek van het toernooi is hetzelfde als vorige week, de poulewinnaars gaan naar de kampioenspoule, de nummers twee spelen om plek 4 en de nummers drie zullen proberen niet met de rode lantaarn naar huis te gaan.

Uiteraard heeft de organisatie ook weer gezorgd voor vakkundige arbitrale leiding, bij elk duel staan een eerste en tweede scheids genoteerd en uiteraard worden voor, tijdens en na afloop van deze toernooi dag, die om 11:00 uur wordt aangefloten en waarvan de laatste wedstrijden om 16:30 uur gepland staan, de coronaregels voor binnensporten weer zeer stringent opgevolgd. Alle teams hebben de DeVoKo huisregels hieromtrent ontvangen.

Vermeld dient nog wel te worden dat de aanwezigheid van publiek niet wenselijk is op dit toernooi, alleen de begeleiding van de teams.

gh @ Vizier op Volleybal.