DeVoKo houdt één puntje in Dorper Esch

VoV, 12-11-2017. 13:15 uur.  De twee behaalde punten bij WSV Warnsveld vorige week had DeVoKo het nodige zelfvertrouwen gegeven. Een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Dash Vorden moest ook mogelijk zijn. Ook al had Dash acht punten meer dan DeVoKo.

Het begin van de thuisploeg was in ieder geval niet goed, via onder andere twee aces kwamen ze op 0-3 en 1-5 achter en het duurde even voordat Laura Behrens , Britt Roeleveld, Merle Roetenberg en Jenne Morsink die achterstand heel knap tot een 12-11 voorsprong hadden omgebogen. Dash dat de hele wedstrijd via de midspeelsters Carlijn Berendsen en Gerdien Beunk gevaarlijk was, pakte de leiding bij 12-13 over, maar serveerde fout voor 13-13. De serve serie van Laura Behrens zette DeVoKo op een 17-13 voorsprong, haar foutserve maakte 17-14.

Gerdien Beunk gaf de inhaalrace serverend gestalte met scherpe opslagen en een ace, de time out van Paul op de Weegh op 17-17 leverde geen break op, die op 17-19 wel, en Jenne Morsink en een uitgeslagen Dash aanval brachten de spanning bij 19-19 weer terug.  Maar in de eindfase had Dash een vlot scorende Debbie van de Vlekkert, die vanaf positie vier de ballen erin joeg. Naar 19-23 liepen de gasten uit. Op 21-24 scoorde Carlijn Berendsen de laatste van de eerste set.

Scores in deze set: Aanval 7/11, blok 2/2, aces 3/4 en foutenlast 8/9.

DeVoKo begon in set twee zoals Dash in de eerste was begonnen. Met twee aces, die van de rechter van Merle Roetenberg kwamen. Die twee punten voorsprong hield de thuisploeg tot aan 9-7 vast. In het vervolg van de set was Dash oppermachtig. Met name via Carlijn Berendsen en Debbie van de Vlekkert hamerden ze de punten als heipalen bij DeVoKo tegen de vloer. Van 9-7 ging het naar 9-12 en van 12-14 naar 13-22.

Met name in de tweede serie naar 13-22 zag DeVoKo er niet goed uit, het blok sorteerde geen effect en passend kwamen de ballen niet goed meer bij spelverdeelster Fleur Blokhuis. Dat op 10-12 het laatste eigen punt werd gescoorde zegt wat dat betreft ook wel iets.  Op 13-23 pushte Lian Leunk de bal naar een vrij niemandsland voor 13-24, waarna Lidwien Keizer de genadeklap voor 13-25 uitdeelde.

Scores in deze set: Aanval 4/13, blok 0/2, aces 3 / 2 en foutenlast 8/6.

Wilde DeVoKo de stunt van vorige week herhalen dat moest de derde set gewonnen worden, maar dat leek er meteen in het begin al niet op toen Dash naar 3-6 uitliep. De vechtlust en doorzettingsvermogen van de thuisploeg werd daarna beloond en bij 9-9 was de stand weer in evenwicht.  Dash sloeg en blokkeerde zich echter via Lidwien Keizer en Carlijn Berendsen naar 10-15, waarop DeVoKo opnieuw in de achtervolging moest.

Toen eerst Maud Oude Luttikhuis (17-19) en even later Laura Behrens (18-20) scoorden en de aansluiting bij 19-20 via een technische fout tot stand kwam haalde trainer coach Tjarko Muis zijn ploeg naar de zijlijn. En verdiende daarmee het punt voor de coach middels de foutserve van DeVoKo. De netfout van Dash en de ace van Jette Blokhuis brachten de spanning terug bij 21-21. Echter verspeelde DeVoKo middels een netfout en een uitgeslagen aanval (21-23) de goede uitgangspositie. De uitbal van Dash bracht de hoop terug, de rake midaanval van Gerdien Beunk blies het kaarsje bijna uit. De vlam doofde helemaal toen DeVoKo de laatste aanval van de set uitsloeg.

Scores in deze set: Aanval 8/11, blok 3/2, aces 1 /1 en foutenlast 11/10.

In de vierde set werd de wedstrijd bij een stand van 18-12 lang onderbroken, toen Karien Meutstege  van Dash na een botsing (?) voor een hoofdblessure behandeld moest worden. Daarvoor was het tot 7-7 gelijk opgegaan. Met Merle Roetenberg aan serve, ze leverde een serie van zeven uiterst scherpe opslagen af waarvan er drie een ace werden, liep DeVoKo uit naar 14-7.  Na twee tegentreffers van Dash volgden driepunters van beide teams en een score van Laura Behrens, die ze vanuit een bijna onmogelijke hoek parallel aan het net nog wist te benutten.

Na de onderbreking ging het op de side out naar 22-16, DeVoKo verdedigde de voorsprong met hand en andere ledematen. Amke Blokhuis blokkeerde de 24-16 tegen de vloer, DeVoKo stond op het punt beloond te worden voor veel inzet en een prima wedstrijdmentaliteit. Spelverdeelster Jade Veenstra bedierf het feestje nog even met haar tweede bal score, daarna ramde Merle Roetenberg de bal er via de brievenbus in en had DeVoKo via 25-17 het verlangde en verdiende puntje gesprokkeld.

Scores in deze set: Aanval 9/6, blok 3/1, aces 6/1 en foutenlast 9/7.