DeVoKo laat Halley voorbijgaan

VoV, 31-03-2019. 11:21 uur. In de strijd om geen p/d voor degradatie te hoeven spelen stonden gisteren in de Dorper Esch Timax / DeVoKo en Halley tegenover elkaar. De thuisploeg stond met 19-44 op de achtste plaats, Halley met 19-41 op de tiende. Boemerang Eibergen en Ormi waren reeds gedegradeerd.

Halley had de betere start (2-5), maar zag die voorsprong verloren bij 9-9 gaan na een aantal eigen fouten en scores van Joanne  Brilhuis, Aileen Knippers en Laura Behrens. In het middendeel van de set speelde de thuisploeg met een forse foutenlast, terwijl Halley geen directe punten voor de tegenstander liet noteren. Tot aan 19-19 ging het via de side out en af en toe een puntje op eigen serve gelijk op. Na de 19-19 deed DeVoKo zich zwaar tekort door vier keer voor de tegenpartij te scoren, middels aanvallende en technische fouten. Elain Gudde en Esmee Borkus namen een paar punten voor hun rekening en ondanks twee time outs van trainer coach Paul Op de Weegh lukte het DeVoKo niet om de serie naar 19-24 te stoppen. Het twaalfde punt van DeVoKo voor Halley besliste de set met 20-25.

DeVoKo scoorde 14 eigen punten in deze set en Halley 13. De foutenlast bedroeg 12 om 6.

In de tweede set waren de rollen omgekeerd, toen werd Halley de gulle gever met een dozijn gescoorde punten voor DeVoKo. Verder waren de snelle midcombinaties tussen spelverdeelster Fleur Blokhuis en haar midspeelsters Britt Roeleveld en Aileen Knippers de gasten te machtig, veel te machtig.  Na 8-8 na DeVoKo via een serve serie van Fleur Blokhuis afstand naar 12-8, Halley kon in haar achtervolging bij 19-18 op één puntje komen, maar vervolgens was het weer Fleur Blokhuis die met haar opslag het verschil op vier punten bracht bij 22-18. Paul op de Weegh nam op 24-21 zijn tweede time out en scoorde via het punt van de coach de 25-21 voor DeVoKo.

DeVoKo maakte 13 eigen punten in deze set, Halley 16. De foutenlast was 5 om 12.

In set drie was de thuisploeg de beduidend betere ploeg. Vooral de snelle midcombinaties scoorden goed en waren een plaag voor de gasten. Laura Behrens serveerde DeVoKo met drie aces op rij naar 6-3, bij 12-5 was de kloof al meer dan verdubbeld. Halley deed via Annika Akse (blokpunt) en Anne berndsen (ace) wat terug, maar kwam niet verder dan 12-9. Bij DeVoKo zorgden Merle Roetenberg en Aileen Knippers weer voor meer afstand bij 2-14. Na de 21-17 maakte DeVoKo de set met vier punen op rij uit, het ace van Merle Roetenberg was de finishing touch.

DeVoKo scoorde 19 eigen punten, waaronder 6 aces. Halley bleef op 8 eigen scores steken. De foutenlast bedroeg 8 om 6.

In de vierde set ging het erom vier punten te pakken (DeVoKo) of via de tiebreak de kans op winst te behouden (Halley).  Tot aan 18-18 gaven de teams elkaar maar weinig toe, DeVoKo kon een 15-18 wegwerken maar kwam door eigen fouten en punten van Elaine Gudde en Annika Akse weer ruim achter bij 18-22. Laura Behrens zette haar ploeg op 21-22, waaropd e time out van trainer coach Bjorn Jansen volgde. En het punt voor de coach middels de foutserve. Halley stond op tiebreakpoint, maar voelde de druk om de set af te moeten maken en serveerde fout, waarna DeVoKo met de ingevallen Amke Blokhuis aan serve terugkwam naar 24-24. Anouk Knol scoorde de 24-25, na veel fouten over en weer kwam Halley bij 26-27 weer op setpoint en maakte het nu wel af.

In deze set lag de eigen score op 15 om 16 en de foutenlast op 12 om 11. Nipte verschillen die echter groot genoeg waren voor de Halley winst en de tiebreak.

In die vijfde set kam DeVoKo op 3-1, maakte Halley gelijk (3-3) en nam DeVoKo door gekregen punten afstand naar 6-4. Na twee midscores nam de thuis ploeg een 8-6 voorsprong en scoorde na de veldwissel ook het eerste punt voor de 9-6. Na de 10-7 ging het mis, door eigen toedoen van de thuisploeg.  Aanvallende fouten maakten toen het verschil in het nadeel van de Denekampers. Eerst kwam halley op 10-10 en vervolgens op 11-13. Op de side out werd de vijfde set met 13-15 gewonnen.

DeVoKo scoorde 8 eigen punten in deze set, Halley ook. De foutenlast bedroeg 7 om 5.

Halley heeft nu 20-44, SV Dynamo II 19-44, DeVoKo 20-46 en VOCASA, dat met 4-0 bij Wevo verloor, 20-48. Het blijft dus nog even spannend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort, midspeelster Aileen Knippers bovenste.