DeVoKo neemt revanche op Renswouw

“Afgelopen zaterdag speelde Rabobank / DeVoKo de eerste thuiswedstrijd van 2012. Tegenstander  was Renswouw. Voorafgaand aan het duel stonden wij zelf gedeeld 2e en stond Renswouw op een 9e plek. Dit zou dus een wedstrijd zijn,  om de volle punten te gaan pakken. Hier waren we vooraf ook zeker op gebrand. De uitwedstrijd was namelijk van onze kant geen beste pot. Na een 1-2 voorsprong in sets hebben we toen alsnog met 3-2 verloren. We wilden nu dus zeker laten zien dat we beter zijn dan onze tegenstanders!” zo begint diagonaal / spelverdeelster Ellen Stevelink haar verslag over afgelopen zaterdag.

“Ook deze wedstrijd beschikten we niet over een brede selectie. Onze midspeelster Marieke Duivelshof had andere verplichtingen en Marleen Engelbertink was nog niet fit. Gelukkig hadden we met Merle Roetenberg en Jet Oosterheert nog twee speelsters uit dames2 achter de hand. De eerste set begonnen we met Maron van de Zande en Kim Molendijk op de buitenkant, Marlon Stevelink als spelverdeelster, Ellen Stevelink als diagonaal, Amke Blokhuis en Daphne Giesselink op de midpositie en de jarige Sandra Gerritzen als libero.

Deze set speelden we erg stabiel en goed volleybal. Serverend hielden we Renswouw onder druk, waarbij we goed de zwakke schakels opzochten. Aan het net scoorden Daphne en Maron aan de lopende band, waardoor we deze set met 25-16 redelijk makkelijk wonnen. De tweede set gingen we met dezelfde basis het veld in. Renswouw begon wat beter te spelen, maar we bleven zelf goed en verzorgd volleyballen. We scoorden zelf de punten, waarna ook deze set ruim met 25-20 werd gewonnen.

Het was in de tweede set al wel duidelijk dat Renswouw beter in hun spel begon te komen. Ze leken zich een beetje op te trekken aan ons goede spel van de eerste twee sets. Zelf begonnen we meer te klooien, er werden meer servefouten gemaakt en we speelden wat slapper. Een achterstand van 10-15 en 15-20 was het gevolg.  We moesten even weer de koppen bij elkaar doen en er vol voor gaan. In de time-out werd afgesproken dat we gewoon punt voor punt alles moesten geven. Niet inhouden, gewoon doen! Dit bleek gelukkig te werken.

Renswouw scoorde minder makkelijk en zelf hakten we de ballen er weer in. Maron van der Zande serveerde enkele korte aces en we stonden weer gelijk. Boven de 20 ging het punt voor punt, maar met onze gretigheid konden we deze derde set naar ons toe trekken! 27-25 voor ons en 3-0 in sets. De winst was binnen, nu nog de volle winst!!

De vierde set speelde Jet Arens op de diagonaal en bleef de rest staan. Goede series werden in deze set afgewisseld met mindere punten. Vooral serverend maakten een paar Renswouw speelsters het ons lastig. We stonden telkens enkele punten achter, maar kwamen niet dichterbij. Weer een time-out waarin werd besproken dat we moesten gaan knokken voor dat extra punt. Lange rally’s werden gespeeld, waarvan de meesten gelukkig door ons gewonnen werden. Een belangrijke boost! Het bleef wederom spannend tot het einde, maar ook deze laatste set hebben we winnend kunnen afsluiten met 28-26!!

We hebben dus kunnen waarmaken hoe we het verslag vorige week afsloten (‘We zijn dus zeker gemotiveerd om Renswouw zonder punten naar huis te gaan sturen!’). Met deze punten gaan we Twente ’05 een puntje voorbij en staan we op een supermooie 2e plek. Ons streven voor volgende week; winnen!! We spelen dan de (waarschijnlijk) belangrijkste wedstrijd van de tweede helft, namelijk tegen koploper Landstede Volleybal/VCZ 1.

Zij staan tien punten voor ons op de ranglijst, dus om nog enigszins in de buurt te blijven zullen we moeten winnen. De thuiswedstrijd hebben wij met 3-2 gewonnen, dus winst is mogelijk. Alleen heeft Landstede wel het thuisvoordeel;  we weten dat het moeilijk is om punten weg te halen uit de kolkende Landstede Sportcentrum in Zwolle. We zien dit echter positief in, het zal ons ook een boost geven om met enthousiasme en veel gretigheid de strijd aan te gaan. We gaan ons best doen!”