DeVoKo net te sterk voor Krekkers

VoV, 19-01-2024. 5:38 uur. Drukke tijden voor de volleybalsters uit Denekamp en Maria Parochie, met de aanvulling dat het voor de dames uit Maria Parochie wel hele drukke tijden zijn. En dat heeft echt niks te maken met ‘Kraomschudden in Maria Parochie’ aan het eind van 2023. Maar het kan alleen maar een gevolg zijn van een minder drukke periode en vrije zaterdagen eerder in dit seizoen.

Gisteravond speelden ze al hun derde wedstijd in het nieuwe jaar, aanstaande zaterdag tegen Rivo volgt dan de vierde in 8 dagen tijd. DeVoKo komt zaterdag ook opnieuw in actie, ze reizen dan naar SV Dynamo D2 in Apeldoorn.

Maar gisteravond was het dus DeVoKo vs. Krekkers. Met bij Krekkers aan het roer de in Denekamp ook bekende trainer/ coach Hans Giesselink. Hij was in het verleden al een aantal jaren trainer/ coach van de dames2 selectie in het Köttelpeerndoarp.

DeVoKo is in de redelijk vertekende stand de nummer twee (12-25). Krekkers staat op de voorlaatste plaats met 12-9. De heenwedstrijd werd door DeVoKo met 1-3 gewonnen. Na de 25-22 in de eerste set voor Krekkers kon DeVoKo toen een 1-2 voorsprong nemen, die ze met 24-26 in wedstrijdwinst omzetten. Maar sinds 14 oktober 2023 is er veel water door de Dinkel gestroomd en wie weet hoe de teams er nu voor staan. DeVoKo begon 2024 met winst op Donitas, Krekkers verloor de uitwedstrijden bij van Apollo 8 D2 en Veracles.

Dorper Esch, Denekamp, 18 januari 2024 om 20:00 werd er voor goed bezette tribunes aangefloten door Alex de Kok met als tweede arbiter Hans Hoekstra.

DeVoKo schoot uit de startblokken in de eerste set, waarin Guusje Leus en Iris Kok de thuisploeg naar een 6-1 en 8-2 voorsprong sloegen. Krekkers scoorde het eerste eigen punt bij 8-3 en had bij 10-6 via een ace van Thirza Wesselink de achterstand tot vier punten teruggebracht.

Twee prima serveseries van Lynn Timmerman en Ruth Eppink waren vervolgens te machtig voor Krekkers en hun achterstand liep op naar elf punten bij 18-7. Hans Giesselink had bij 5-1 en 13-6 de twee time-outs al opgebruikt en kon deze tactische maatregel niet meer nemen om een ommezwaai te bewerkstelligen.  DeVoKo bleef via Daniek Scholten zelf de punten maken die er nodig waren om tot de 25-13 setwinst te komen. DeVoKo was ook verdedigend en passend via libero Iris Blokhuis prima in vorm.

Met 21 om 8 eigen punten in deze set was er geen enkele discussie mogelijk omtrent de terechte winnaar. “Een cleane setwinst” noemde trainer/ coach Johan Booyink het.

Het eerste gewin bleek zich ook aanvankelijk in de tweede set voort te zetten, althans via 5-1 en  6-4 tot 10-7. Spelverdeelster Britt Hoek serveerde Krekkers vervolgens naast DeVoKo (10-10) en op haar opslag kregen de gasten bij 10-11 voor het eerst de leiding. En die stonden ze niet meer af. Eline Goossen, Marèll Oude Avenhuis en Thirza Wesselink hielden de bezoekers bij 12-14 en 16-17 op voorsprong. Ook de foutenlast van DeVoKo droeg daaraan een steentje bij.

Thirza Wesselink bracht zich bij 16-18 met een omloopscore zelf aan serve en zorgde met scherpe, drukvolle opslagen voor de 17-21 tussenstand. DeVoKo kon via Lynn Timmerman nog tot 20-23 terugkomen, voordat een foutserve en een in het net geslagen pipe aanval de set met 20-25 beslisten voor de 1-1 stand.

DeVoKo scoorde 15 keer voor zichzelf in deze set en 10 keer voor Krekkers, andersom was het 15 om 5.

Daniek Scholten in de rol van Houdini. Zo zouden we de derde set wel kunnen betitelen. Tot 6-6 ging de score gelijk op, Liv Bosch had een aantal keren succes voor DeVoKo, bij Krekkers gingen de set ups veelvuldig naar Eline Goossen die er wel raad mee wist. Nu was het Krekkers dat met twee servebeurten de druk bij de thuisploeg neerlegde, via 6-10 liepen ze uit naar 8-13. Krekkers knokte voor iedere bal, wist soms op miraculeuze wijze de bal van de vloer te houden en had dan in Marèll Oude Avenhuis en Eline Goossen twee afmakers aan de buitenkant.

Op 15-22 nam Johan Booyink zijn tweede time out en wat eerder in de wedstrijd ook al een paar keer gebeurde, na de time out volgde een foutserve voor de 16-22 en ging Daniek Scholten naar de negen meterlijn voor de opslag. De 17-22 banjerde Guusje Leus erin. Drie aces van Daniek Scholten maakten 20-20. Een aanvallende fout van Krekkers zette 21-22 op het scorebord en vervolgens serveerde Daniek Scholten nog twee aces voor de 23-22 stand. Eline Goossen zette Krekkers op setpoint bij 23-24, maar vervolgens deed Krekkers zich met drie weggegeven punten zelf de das om. Het werd 26-24 voor DeVoKo na een 15-22 achterstand.

In de derde set waren de scores 8 om 15 voor aanvallende punten, 1 om 0 blokpunten, 6 om 2 aces en 7 om 11 scores voor de tegenstander, maakt 26 om 24 totaal.

Krekkers pakte in de vierde set meteen een 1-3 voorsprong, alsof er in de voorgaande niets gebeurd was. Met Dana Nijhuis aan serve en Lynn Timmerman als afmaker op mid aan het net draaide DeVoKo de stand naar 6-3 in haar voordeel om. Iris Kok had met een ace en een paar aanvallende punten succes, Thirza Wesselink en Eline Goossen wisten bij DeVoKo de vloer te raken tot aan de 12-7 tussenstand.

Krekkers bleef op geringe afstand volgen en had op 16-15, een score van Britt Hoek, de kans om op gelijke hoogte te komen. Daniek Scholten voorkwam dat en serveerde de thuisploeg vervolgens naar 19-15, met o.a. opnieuw een ace. Op 23-17 was DeVoKo twee side outs van de winst af, maar met een scorende pipe aanval haalde Krekkers de serve terug (23-18) en ging Britt Hoek naar de opslaglijn.

De 23-19 was een ace van haar, de 23-20 een blokpunt van Eline Goossen en daarna scoorde Eline met geplaatste ballen ook de 23-21 en 23-22. Zou Britt Hoek dan de rol van Houdini voor Krekkers gaan vervullen? Johan Booyink haalde zijn team naar de zijlijn voor de nodige rust en de laatste aanwijzingen. Guusje Leus en Iris Kok hadden de opdracht begrepen en sloegen DeVoKo naar de 25-22 setwinst en 3-1 wedstrijdwinst.

DeVoKo scoorde in de vierde set 20 eigen punten, Krekkers kwam tot 19.

“Eigenlijk hadden we wel een puntje verdiend” vond trainer/coach Hans Giesselink na afloop. “Niet onze beste wedstrijd maar wel superblij met de punten” vertelde Johan Booyink.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB DeVoKo Dames1.