DeVoKo ontevreden met het puntje

Devoko20142015

waar vooraf voor getekend werd…

Dit weekend stond in de eigen hal de Dorper Esch de wedstrijd tegen topper Flamingo’s 65 op het programma. De zogenoemde ‘Roze Vogols’ waren nog ongeslagen en hadden slechts twee sets verloren. De eigen dames speelden twee weken daarvoor ver onder hun niveau in de wedstrijd tegen US, dus waren gebrand om te laten zien dat ze Topdivisiewaardig konden spelen. Een mooie uitdaging dus! De twee mini’s van de week begonnen de wedstrijd met een opslag dankzij wedstrijdbalsponsor Hofland Juwelier.

Vooraf werd besproken om veel servicedruk op de tegenstander te leggen, zodat de midspeelsters niet aangespeeld konden worden en de eigen blokkering makkelijker kon kiezen. Deze taak werd in de eerste set wisselend uitgevoerd. Enkele foutserves en te simpele serves zorgden ervoor dat Flamingo’s toch relatief makkelijk veel aanvalspunten op het telbord kon zetten. Aan eigen kant pakte vooral Loes Hassink veel punten mee, terwijl Kim Molendijk achterin de ballen van de grond hield. Helaas kon de tegenstander aan het einde een tandje bijzetten en werd de set met 22-25 verloren.

In de tweede en derde set ging het lang gelijk op, ware het niet dat de dames van ikwilvanmijnautoaf.nl beseften dat ze als team moesten knokken om van deze tegenstander te winnen. Alle speelsters kregen kansen via mooie ballen van spelverdeelster Marlon Stevelink. In beide sets bleek aan het einde ook de inbreng van de wisselspeelsters hun vruchten af te werpen; in set twee scoorde invalster Jet Oosterheert alle ballen die ze aangespeeld kreeg waardoor een belangrijke voorsprong werd gepakt, in set drie serveerde invalster Ellen Stevelink twee ketsers waardoor de 23- en 24-20 kon worden opgeschreven en in diezelfde set werd het laatste punt gescoord door snelle en onhoudbare aanval van invalster Emmy Heerdink. Beide sets werden met 25-21 gepakt, waardoor ook het eerste punt dat kon worden verdeeld, naar de Denekampse dames ging.

In de vierde set leek de focus, misschien door de twee gewonnen sets en het behaalde punt, te verslappen. De serve ging te makkelijk naar de overkant, passend kwamen de ballen niet meer zo goed als voorheen waardoor de aanvallers te doorzichtig werden aangespeeld en de lange speelsters van Flamingo’s eenvoudig de ballen konden blokkeren. Een set om snel te vergeten, met 14-25 werd deze set verloren.

Een vijfsetter moest de doorslag geven. De dames begonnen met een vliegende start. Een serveserie van Amke Blokhuis, geholpen door blokpunten van Daphne Giesselink, zorgde ervoor dat er van veld kon worden gewisseld met 8-2! Helaas kwam op 9-5 de ommekeer, aan eigen kant werd de pass niet meer gebracht en de paar aanvallen die over het net gingen waren niet lastig genoeg. Flamingo’s daarentegen scoorde de ene bal na de andere. Coach Marcel Veneklaas probeerde met wissels het tij te keren, maar in een oogwenk was het 9-11 en 10-14. Een eigen servefout zorgde voor de 10-15.

Uiteindelijk wederom een verloren wedstrijd waarbij het team vooraf getekend zouden hebben voor deze uitslag, maar waarbij de dames achteraf met een ontevreden gevoel richting kantine gingen. Er had meer in gezeten, maar de dames vergaten zichzelf te belonen. Een mooi doel voor de volgende wedstrijd! Komende zaterdag wordt gespeeld in en tegen Sliedrecht. Zij staan op een 10e plek, maar staan qua punten niet veel lager dan de dames uit Denekamp. Het is belangrijk om scherp aan de wedstrijd te beginnen om alle punten te pakken! Volgende week horen jullie of dit gelukt is!

(Wedstrijdverslag van Ellen Stevelink, Ikwilvanmijnautoaf.nl DeVoKo)