DeVoKo sluit seizoen tegen Apollo 8 D2 met verlies af.

VoV, 21-04-2024. 7:06 uur. Nog één duel stond er voor competitiepunten in de agenda in de Topdivisie A bij de dames, een duel om des keizersbaard. In Denekamp had DeVoKo dames 2 van Apollo 8 te gast, op een mooi vroeg tijdstip zodat de speelsters van Apollo en de fans op tijd in Borne terug konden zijn voor de return in de halve finale tussen hun eerste en VV Utrecht.

Even een woordje vooraf. De mini’s van DeVoKo deden het uitstekend bij hun opslagen voordat de wedstrijd begon. De passlijn van Apollo 8 D2 had geen antwoord op hun serves en vlijmscherpe aanvallen en zo kon DeVoKo een 2-0 noteren, nog voordat de wedstrijd begonnen was. Een lekkere start.

En dan wil ondergetekende de DeVoKo dames ook heel erg bedanken voor de attentie die hij van hun via Liv Bosch en Ruth Eppink in ontvangst mocht nemen voor de op VoV gepubliceerde verslagen van DeVoKo. Onverwacht, niet nodig maar ten zeerste gewaardeerd. Bedankt daarvoor. Merci op het doosje drukte dat ook van hen naar mij uit.

Tja en gezien bovenstaande is het natuurlijk bijna onmogelijk om met een scherpe pen een verslag te schrijven van dit laatste duel, dat aan DeVoKo kant ook als laatste duel zonder dat er nog iets op het spel stond gespeeld werd. Langzaam maar zeker ging het competitiekaarsje voor de Denekampse dames uit, zonder dat het vlammetje nogmaals aanwakkerde.

Alles verliep in een zeer vriendelijke en gemoedelijke sfeer, er viel geen onvertogen woord en de thuisploeg was voor de gasten zeer meegaand. Waarbij wel gezegd moet worden, dat Apollo 8 Dames2 wel ietsje beter was dan DeVoKo, waarbij dat ‘ietsje’ dan maar met een korreltje zout moet worden genomen gezien de setstanden 15-25, 15-25 en 20-25.

En vooral betrekking had op een paar indrukwekkende serveserie van o.a. Amber Eggengoor en Pien Grooters in de eerste set, van Elyne Nijhuis in de tweede en Rinske Hofstee in de derde. Als we die series buiten beschouwing laten ging het eigenlijk best wel mooi tegen elkaar op. Bij DeVoKo had de als wissel ingevallen Tess van der Kreeke een prima invalbeurt met mooie scores en een stabiele pass.

In de eerste set kon DeVoKo via o.a. scores van Liv Bosch en Iris Kok tot aan 11-12 bij Apollo 8 D2 in het spoor blijven, ondanks een vroege achterstand van 1-4 in het begin van de set. Bij 11-16 haalde Johan Booyink de thuisploeg naar de kant, daarna stopte de serie van Amber Eggengoor. Pien Grooters en Fleur Kuipers serveerden Apollo 8 vervolgens wat later via twee driepunters naar 13-22, onderbroken door twee side out punten van Lynn Timmerman en Isis Monninkhof. Via twee kadootjes van het vriendelijke Apollo 8 en scores van o.a. Rinske Hofste werd het uiteindelijk 15-25.

DeVoKo scoorde in deze set 12 eigen punten, Apollo 8 D2 draaide die cijfers om en kwam tot 21 eigen scores.

In de tweede set had DeVoKo bij 5-6 een 1-6 achterstand bijna ongedaan gemaakt. In het verdere verloop tot aan 11-19 kon de thuisploeg geen enkel breakpoint scoren, kreeg drie side out punten cadeau en gaf heel veel punten weg. Na 7-12 scoorde Apollo 8 pas het eerste eigen punt weer bij 11-19. Liv Bosch en Lynn Timmerman zorgen na 11-19 voor de side out en het breakpoint (13-19), met een gevoelig lobje c.q. prikballetje haalde Rinske Hofstee de serve terug, waarna Eline Nijhuis haar ploeg naar 13-24 serveerde. Een tweevrouwsblok van Maud Groener en Liv Bosch scoorde de 15-24 en vervolgens vond Apollo het mooi geweest.

Een schamele oogst van 9 eigen punten voor DeVoKo in deze set, Apollo 8 kwam tot een totaal van 14. En dan  blijkt de foutenlast dus ook ruim in het voordeel van Apollo 8 uit te vallen.

In de derde set ging de thuisploeg bij 6-4 en 11-9 aan de leiding, daartussen had Apollo 8 bij 7-8 even voorgestaan. Tess van der Kreeke was in die fase scherp, ook Guusje Leus pakte een paar punten mee en libero Iris Blokhuis voorkwam dat Apollo 8 puntjes kon scoren. Na 11-9 haalde Sam Snijders de serve terug naar Apollo 8 kant en vervolgens serveerde Rinske Hofstee zes punten achter elkaar, met assistentie aan het net van Sam Snijders en Roos Grooters.

Het werd dus 11-16 en daarmee was de set wel gespeeld. DeVoKo probeerde er nog wel een vierde set uit te slepen, Tess van der Kreeke scoorde opnieuw een aantal keren met rake klappen dwars door het blok, maar ook Apollo 8 bleef zelf mooie punten maken en spectaculaire reddingen verrichten. Onder andere door Lotte Wissink. Via 15-20 werd het 18-24. Tess van der Kreeke en Isis Monninkhof konden nog twee keer tegenscoren voordat een foutserve de set, de wedstrijd en het seizoen afsloot.

Totaal 14 punten liet DeVoKo als eigen score op het scorebord zetten, Apollo maakte er zelf ééntje meer, maar accepteerde dankbaar de 10 kadootjes van de thuisploeg.

Na de wedstrijd werden heel veel DeVoKo dames1 helpers bedankt voor hetgeen ze in het seizoen voor, tijdens en na de thuiswedstrijden voor het team hadden gedaan. In de derde set werd bij 17-23 afscheid genomen van spelverdeelster Maud Groener, naar we hebben begrepen gaat zij volgend seizoen een stapje terug doen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  DeVoKo en Jan van den Noort.