Deze herenteams zijn door naar derde bekerronde

VoV, 24-10-2021. 5:35 uur. Ook bij de mannen viel gisteren in sporthallen kris kras over het land verdeeld de beslissing over welke teams er doorgaan naar de derde bekerronde. Hier was het aantal teams dat zich terugtrok beduidend lager dan bij de dames. Alleen in Hoogeveen besliste één wedstrijd over het ticket voor de derde ronde en van één poule kunnen we nog geen (definitieve) uitslag geven. Daar werd een wedstrijd uitgesteld c.q. nog geen uitslag ingevoerd.

De stand van zaken voor wat betreft het doorgaan naar de derde ronde is dat Sudosa-Desto, DIO/ Bedum, VC Zwolle, Olhaco, VoCASA H2, Dynamo H2, Orion H2, VCV Veenendaal, PDK, Compaen, Inter Rijswijk, Sliedrecht Sport H2, Spaarnestad en Donki Sjot het ticket binnen hebben.

Poule A: In Groningen was Sudosa-Desto de beste ploeg. Ze wonnen met 3-1 van Donitas en met 3-0 van Set-Up IJsselmuiden.

Poule B: DIO Bedum kon zich in Emmen met 3-1 tegen Veracles en met 3-0 tegen Emmen naar de volgende ronde slaan.

Poule C: Sovoco kon de favorietenrol in Emmeloord niet waarmaken. Daar ging het ticket naar VC Zwolle, dat met 3-0 van Vovem ’90 won en via de tiebreak ook Sovoco aan de zegekar bond.

Poule D: Hier werd maar één duel gespeeld. Topdivisionisten Olhaco en Reflex stonden aan weerskanten van het net, de winst ging, net als in de competitie naar Olhaco. Met 3-1. Alterno had zich in deze poule teruggetrokken.

Poule E: VoCASA H2 won het van E.V.V. en Bovo. Met 3-0 waren ze te sterk voor de ploeg uit Aalten, de ploeg uit Elburg werden met 3-1 verslagen.

Poule F: SV Dynamo Heren 2 en VV Utrecht komen in twee verschillende Topdivisies uit. SV Dynamo won het met 3-1 van hun collega’s op dat niveau en ze waren met 3-0 te sterk voor DIOS.

Poule G: Orion Heren 2 won van zowel Keistad als Apollo 8 met 3-0 en gaat zo ongeslagen door naar de derde ronde.

Poule H: Webton kon de winnende draad in het bekertoernooi niet weer oppakken. Ze leden tegen VCV Veenendaal een 3-0 en tegen Avior een 3-2 nederlaag. VCV won met 3-1 van Avior en plaatste zich daarmee voor de derde ronde.

Poule I: PDK bleef ongeslagen in deze poule. Ze wonnen met 2-0 van RVV en VIVES, tegen Madjoe was er een 2-1 zege.

Poule J: Compaen heeft het startbewijs voor de derde ronde ook op zak. Zij versloegen Protos met 2-0 en van Kangeroes en Volley2B werd met 2-1 gewonnen.

Poule K: Inter Rijswijk bleef met twee keer een 3-0 zege tegen Polaris en Servia ongeslagen in deze poule. Sliedrecht Sport H2, dat ook in deze groep zou uitkomen werd ‘overgeplaatst’ naar poule L.

Poule L: Sliedrecht Sport H2 was met twee keer een 3-0 zege tegen VTC Woerden en Zaanstad de winnaar in deze poule en zij gaan dus door naar de volgende ronde.

Poule M: Hier stond de uitslag van Spaarnestad tegen Punch nog open. ns werd medegedeeld dat het 3-1 voor Spaarnestad werd. Na  25-14 voor Punch won Spaarnestad de overige sets met 25-16;25-19 en 25-18.  Spaarnestad won met 2-3 van Irene, dat met 3-1 van Punch won. Spaarnestad is dus de winnaar vand e poule en gaat door. Bedankt voor de info Corien.

Poule N: In Meijel was Donki Sjot voor de tweede keer, na de thuiswinst in de competitie, dit seizoen te sterk voor Peelpush. Ze wonnen met 3-1 en behaalden ook tegen Skunk een zege. Met 3-2. Zij gaan dus door naar de volgende ronde.