DHL Modena pakt Italiaanse titel

vlagItaliëRSZNa 14 jaar heeft DHL Modena zich weer de Italiaanse titel toegeëigend.  De ploeg van trainer coach Angelo Lorenzetti had in de best of five serie aan drie wedstrijden tegen Sir Safety Conad Perugia genoeg om de Scudetto van dit seizoen in ontvangst te nemen. Na eerder 3-0 thuis en 2-3 uit werd er zondag met 3-2 thuis gewonnen. Tot MVP van de wedstrijd werd topscorer Earvin Ngapeth, 29 punten, gekozen. Er zaten 5.100 toeschouwers op de tribune bij dit spektakelstuk.

De eerste twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd. Na 16-14 en 19-21 kon Perugia met 23-25 een 0-1 voorsprong nemen. Modena maakte gelijk in de tweede. Nu gaven ze de 16-14 voorsprong bij de tweede time out niet meer uit handen en maakten er via 21-18 een ruime 25-20 zege van.

In de derde set was Perugia duidelijk beter. Een efficiëntere aanval en minder fouten zorgden voor een 17-25 setstand en 1-2 in sets. Modena had het antwoord in de volgende set klaar. Tegen 21 eigen punten in deze set kon Perugia niet op. De 25-16 na een 16-8 tussenstand maakte zette 2-2 setstand op het bord, dus verlengen. Daarin bleef het, na een 1-5 voorsprong van Perugia,  lang tegen elkaar opgaan. Bij 10-9 had Modena de achterstand omgebogen naar een voorsprong, via 12-11 hielden ze die vast om met 15-13 te winnen.

Het sterkere blok van Perugia (6 / 12) kon de aanvallende hogere score van Modena (60 / 52) niet ongedaan maken. Ook serverend hadden ze licht voordeel, 2 aces meer, en bovendien waren er een paar minder fouten. Bij Perugia werd Aleksandar  Atanasijevic met 21 punten topscorer.