Vizier op volleybal

 

Dijkema en Abdelaziz zijn de besten

VoV, 08-06-2018. 6:35 uur. Gisteravond zijn in het Topsportcentrum in Rotterdam de Ingrid Visser Awards uitgereikt voor de beste volleyballers van 2017. Deze prijzen zijn in het leven geroepen ter ere van recordinternational Ingrid Visser, die vijf jaar geleden om het leven werd gebracht.

De uitslag werd voor 50% door de publieksstemmen bepaald en voor 50% door een vakjury bestaande uit vier volleybaljournalisten;  René Banierink, Maarten Tip, Robert Misset en Willem Held. De Awards werden uitgereikt door Patsy Visser, de moeder van Ingrid. Vorig jaar gingen de prijzen voor beste volleyballers naar Lonneke Slöetjes en Alexander Brouwer.

Beste volleyballer: Nimir Abdelaziz

Bij de mannen waren Maarten van Garderen, Christiaan Varenhorst, Alexander Brouwer, Nimir Abdelaziz en Wytze Kooistra genomineerd. Het publiek stemde massaal op de speler die de switsch van spelverdeler naar diagonaal maakte en die het afgelopen jaar liet zien dat hij een uitstekende aanvaller is. In de Franse en Italiaanse competitie liet hij meteen een sterke indruk achter. Daarom gaat de Ingrid Visser Award voor beste volleyballer van het jaar 2017 naar Nimir Abdelaziz.

Beste volleybalster: Laura Dijkema

De nominaties bij de vrouwen waren voor Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Celeste Plak, Maret Balkestein – Grothues en Laura Dijkema. Hoewel ook Sloetjes dit keer weer veel stemmen kreeg, gaat de prijs uiteindelijk naar de beste spelverdeelster van het EK in 2017. Ze werd in dat jaar ook landskampioen met haar Italiaanse club Novara en is daarom een zeer terechte winnares. De Ingrid Visser Award voor beste volleybalster van het jaar 2017 is dus voor Laura Dijkema.

Verder werd de bij Sliedrecht vertrekkende trainer coach Matt van Wezel tot coach van het jaar gekozen en ging de prijs voor talent van het jaar naar spelverdeelster Sarah van Aalen, die volgend seizoen voor Sliedrecht zal uitkomen.

gh @ VoV. Bron onder andere persbericht Nevobo. Foto ’s CEV / FIVB.