Dik verlies Set-Up ’65 bij Regio Zwolle

VoV, 25-03-2018. 8:08 uur. Springendal Set – Up ’65 is nog steeds zonder zege in de Kampioenspoule. Gisteren werd er in Zwolle ruim verloren van Regio Zwolle Volleybal, alleen in de derde set konden de gasten boven de twintig punten komen (25-22), daarvoor gingen de winsten met 25-13 en 25-12 heel makkelijk naar de thuisploeg.

Bij Zwolle moest Kelly van de Haar in de derde set met een enkelblessure naar de kant, het is de tweede blessure in de selectie van trainer coach Wilfried Groothuis. Vorige week liep spelverdeelster Robin van de Velde al duimletsel op.

Met deze 3-0 zege deed Zwolle wat het doen moest om de kansen op deelname aan de play-offs in eigen hand te houden. Door deze zege komen ze op 7-13, Sneek de nummer twee staat nu nog op 6-15 en speelt vandaag tegen Sliedrecht Sport. Als koploper Sliedrecht ook doet wat ze moeten doen en het hele jaar al deden, dan komt Zwolle op twee punten van Sneek en met een thuisduel tegen Sneek te gaan zijn er dan dus mogelijkheden. Maar dat is wel een paar keer ‘als’.

Set-Up ’65 is dus nog steeds zonder zege en blijft laatste. Zij konden de verrassing van eerder in het reguliere seizoen, toen in Zwolle werd gewonnen, niet nog eens herhalen. Het verschil in de eerste twee sets was heel erg groot met 25-13 en 25-12, het herstel daarna had de wedstrijd nog bijna met een set verlengd.

Zwolle was op alle onderdelen beter, ze scoorden meer en maakten minder fouten. Serverend werd het 8/3 wat aces betreft, de blokpunten werden 9/3 en aanvallend was het verschil met 32/ 20 ook groot. De foutenlast bedroeg 21/26. Ester de Vries was de enige speelster die met de score in de dubbele cijfers kwam, ze maakte er 10, Kelly van de Haar en Anneke Ykema kwamen tot 9 treffers. Bij Set-Up werd Shanlee McLennan met 6 punten de meest scorende speelster.

Vandaag staat naast Sneek vs Sliedrecht ook Eurosped vs Alterno nog op het programma en in de degradatiepoule wordt Flynth FAST tegen Peelpush gespeeld.