Dik verlies U17 Oranjejeugd tegen België

VoV, 28-12-2017. 5:28 uur. De Nederlandse Jeugd Oranje ploeg U17 behaalde eergisteren een mooie 3-2 overwinning op Frankrijk, waarover de ter plekke aanwezige Ruud van Muijden ons het volgende meldde:

“Set 1 begon rommelig, laten we maar het houden op de zenuwen. De hele set keek Oranje tegen een achterstand aan. Het resulteerde in een verlies met 25-21. De tweede set was een stuk beter, alhoewel de foutenlast hoog bleef. Winst met 21-25.  Het betere spel gaf de toeschouwers een goed gevoel voor de derde set. Het ging gelijk op tot 24-23 setpunt voor. Helaas zag de lijnrechter een ‘in’ bal op dat moment ‘uit’. Was ook zeker voor de onpartijdige toeschouwer dik in, maar dus geen setwinst. Zoals het dan gaat wint de tegenstander de set.

Oranje liet zich in de vierde set niet gek maken. Met goed spel van het hele team en prima serveerwerk van vooral Martijn Brilhuis werd de set redelijk simpel gewonnen met 25-18. Na een achterstand van 3-0 in de tiebreak was Oranje de baas. Langzaam werd de achterstand omgebouwd tot een voorsprong. Het eerste matchpoint op 15-14 werd gelijk benut. De winst werd door de ploeg en het 12 koppig meegereisd publiek uitbundig gevierd.

De volgende wedstrijd, die van gisteravond,  was tegen België. Voor Oranje een bekende, maar lastige tegenstander. En dat vooraf gedachte ‘lastig’ werd ook wel waar. Niet meteen in de eerste set, daar konden de “Men in Orange” nog lang met onze Zuiderburen mee, maar moesten aan het eind toch met 25-22 de eer aan de tegenstander laten. Daarna zakte het bij de U17 ploeg als het spreekwoordelijke kaartenhuis in elkaar. Niets klopte meer en de twee volgende sets (25-12 en 25-14 verlies) waren er twee om heel snel te vergeten. Maar uiteraard was dat ook de verdienste van de Belgische leeftijdsgenoten, die waren gewoon goed!.

In de andere poulewedstrijd won Frankrijk A met 3-0 van Zwitserland. België heeft twee 3-0 zeges geboekt en staat met 6 punten eerste in de poule, Frankrijk A heeft er 4 (3-2 verlies tegen Oranje en 3-0 winst op Zwitserland. Nederland staat op 2 punten (3-2 winst, 3-0 verlies) en Zwitserland  heeft er nul. Met de wedstrijden België vs Frankrijk en Nederland vs Zwitserland nog te gaan kan Oranje dus nog tweede in de poule worden en moet dan voor het brons spelen.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron onder andere Ruud van Muijden. Foto Wevza.