Dikke winst voor Peelpush2

Enkele weken geleden bezette Peelpush dames2 nog de laatste plaats in de eerste divisie. Donkere wolken pakten zich samen boven de Körref en er werd het ergste gevreesd. Inmiddels is het team een aantal overwinningen verder en ziet het er een stuk zonniger uit. Dit weekend is ook Energo met een nederlaag naar huis gestuurd en het moge duidelijk zijn: Peelpush2 is op weg naar lijfsbehoud!

Peelpush heeft uit de winst van vorige week flink wat zelfvertrouwen getapt en voelde zich vooraf dan ook alles behalve kansloos. De dames wilden laten zien dat ze de puppycursus onderhand zijn ontgroeid en met Energo hadden de dames nog een appeltje te schillen. Set uno werd al gauw de eerste prooi. Peelpush startte scherp en zette de uitploeg onder druk. Energo kreeg geen vat op de Meijelse serve en speelde daardoor weinig verrassend: 25-21.

Peelpush begon ook aan de tweede set voortvarend; er stond al snel een voorsprong van 13-4 op het scorebord. Vanuit het niets kwam Energo plots opzetten en bracht Peelpush met een stevige serve aan het wankelen. Persoonlijke Meijelse fouten deden de rest: 21-25.

De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan. Peelpush pakte de draad in de derde set weer op en ging door met waar het de wedstrijd mee begonnen was: rally’s winnen. Peelpush passte uitstekend en er hing een groot Meijels blok op de midden. In de slotfase werd duidelijk dat Peelpush2 over meer veerkracht beschikte dan de dames uit Beers met als resultaat 25-23 setwinst.

De laatste set werd een waar schouwspel voor het enthousiaste thuispubliek. Tot halverwege de set stond Peelpush achter, maar daarna wonnen ze punt na punt. Aces werden afgewisseld met kill blocks, tactische prikballen met snoeiharde winners. Na het behalen van het laatste punt barstte de Körref in luid gejuich uit en kon er voor de derde keer na de winterstop worden getokt!

De eerstvolgende wedstrijd staat op 3 maart gepland. Dan zal Peelpush2 naar Huizen afreizen om daar verder aan de weg richting lijfsbehoud te timmeren.

(Wedstrijdverslag ontvangen van Inge Poels, PR manager Vershuys.com Peelpush)