Do-or-Die duel voor Apollo 8 Heren 1

VoV, 09-12-2017. 4:50 uur. Voor de mannen van Apollo 8 heren 1 staat morgen weer een uitwedstrijd op het programma. Een heuse degradatiekraker tussen de nummers 11 en 12 van de Eerste Divisie. Kunnen we de stijgende lijn in punten per wedstrijd blijven behouden en zo ook de eerste overwinning te gaan pakken?!

Eerst maar eens een kleine terugblik naar onze historische pot afgelopen weekend. Op een natte zondag stonden we klaar om aan te treden tegen de mannen van Sovoco Heren 1. Helaas, zoals dit seizoen al wel vaker het geval is, waren we niet compleet en moesten we met een kleine selectie de strijd aan gaan. Dat er kansen lagen bleek wel in de wedstrijd. Na een onwennige eerste set begon het steeds beter te lopen. De 2de set werd nog nipt verloren, de derde set wonnen we! Het lukte ons om dit niveau door zetten en ook de 4de set was een prooi voor ons. Gelijk een primeur te pakken, voor het eerst dit seizoen meer dan 1 punt in een wedstrijd!.

Helaas kostte dit een dusdanige krachtsinspanning dat we in de 5de set in het begin slechts een figurantenrol hadden. Met 8-2 werd er van kant gewisseld. Vervolgens maakte beide ploegen geen fouten in de side out en dus ging met 15-09 de overwinning naar onze gasten. Toch een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd, weer een tegenstander waar we lekker tegen kunnen ballen. En 2 punten toegevoegd aan ons totaal. 1 punt tegen Avior, 2 punten tegen Sovoco, dit betekent dat we aanstaande zaterdag met 3-2 gaan winnen bij Scylla. Zo simpel is het, 1+1 = 2 of beter gezegd, 1 + 2 = 3!

Kijkende we naar de ranglijst moeten er aanstaande zaterdag op bezoek bij Scylla ook zeker weer kansen liggen. De huidig nummer 11 heeft weliswaar acht punten meer dan wij, de afgelopen wedstrijden heeft aangetoond dat we tegen de onderste helft van de 1ste divisie kansen hebben op een goed resultaat. Deze week hebben we dan ook weer hard getraind om er voor te zorgen dat het kwartje wellicht nu eindelijk eens onze kant op valt.

De naam Scylla is afgeleid van een zeemonster uit de Griekse mythologie. Glaucus was een visser, die door het eten van een bepaald kruid getransformeerd werd tot zeegod. Op een dag zag hij de beeldschone Scylla die aan het baden was bij de kust van Sicilië, waar ze woonde. Glaucus vond haar zo mooi dat hij prompt verliefd op haar werd. Toen hij haar echter aansprak vluchtte ze weg, het land op, waar hij haar niet kon volgen. Een eindje verderop stopte ze om te zien wie het was die haar had aangesproken. Glaucus vertelde toen zijn verhaal, over hoe hij van visser tot zeegod geworden was. Scylla zag hem echter niet zitten en ging er vandoor.

Glaucus was wanhopig en hij vroeg om raad bij de tovenares Circe. Hij vroeg haar een drankje te maken waardoor Scylla ook op hem verliefd zou worden. Circe stemde uiteindelijk toe, maar wat Glaucus niet wist was dat Circe verliefd op hém was, en er dus zeker niet bij gebaat was om haar concurrent Scylla verliefd te laten worden op Glaucus. In plaats van het liefdesdrankje deed ze iets in het water waardoor Scylla veranderde in een monster met 12 voeten (in de vorm van slangen en blaffende honden) en zes koppen. Ze stond vast op één plek en werd een gemeen monster dat schepen vernietigde en zeelieden op at. Uiteindelijk veranderde ze in een rots, en ook in die vorm was ze een schrik voor de zeelieden.

Aan ons de taak om aanstaande zaterdag het monster Scylla te temmen, alle aanvallen af te slaan en ons (ruimte) schip zo te manoeuvreren dat we niet door Scylla worden vernietigd. Een echte Do-or-Die wedstrijd dus!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.