Vizier op volleybal

 

Doen wat verwacht wordt, 4-0 winst Sovoco D1

VoV, 12-01-2020. 19:04 uur. Na de bekerwedstrijd van 19 december stond er nog een belangrijk moment in onze agenda’s; het sinter-kerst-klaas-spel-avondje. Een mooie afsluiting van de 1e helft van het seizoen. We hebben elkaar net weer beter en op een andere manier leren kennen en er zijn veel nuttige en iets minder nuttige cadeautjes uitgedeeld. Rond kerst genoten we van een weekje vrij en daarna gingen we weer lekker trainen. Waar Franke nog genoot van een vakantie – waarin haar gevoelige kuiten direct extra rust konden krijgen – ging Kyra op een van de trainingen door de enkel… Gelukkig hadden we nog een vrij weekend voor de boeg.

Maar alles en iedereen was weer op tijd terug en fit. Donderdag was een unicum; we voegden een 6e lid aan onze staf toe; Peter was de invaltrainer en dat was weer eens wat anders, met name de warming-up. Dat heeft iedereen geweten; iets met gevoelige kuiten en/of spierpijn in armen en schouders…
Vandaag kon niks meer in de weg staan van een goed resultaat. Al was coach Anto even bang dat alle beslommeringen rondom, en enthousiasme voor, het eigen Après-ski-feestje van die avond misschien voor te veel afleiding zou zorgen… Door Anto en Edwin op scherp gezet, waren we helemaal klaar voor Spaarnestad D3!

Met Kirsten, Sandra, Lieke, Daniela, Kyra, Charla en Hanneke – en trainer Eelco op de tribune – vertrokken we als een speer uit de startblokken. We serveerden goed, daar hadden de ervaren muggen geen antwoord op. Ook aanvallend en verdedigend deden we het goed. Zo pakten we al snel een ruime voorsprong en kwam Evi erin voor Kirsten. Netjes maakten we het af; 25-11!

Scherp blijven was het devies. Met dezelfde startopstelling als de vorige set gingen we verder. We bleven ze serverend onder druk zetten. Aanvallend maakten we ze gek met harde klappen van Charla en Kirsten, snelle ballen op midden en slimme tikballen van Sandra. Allemaal mogelijk gemaakt door een behoorlijk stabiele passing en goed verdelen en soms zelfs vrijspelen door Kyra. Het was een vrolijke boel. Evi kwam er wederom in voor Kirsten en deze set pakten we met 25-16.

En door; 4 gewonnen sets was het enige dat ons tevreden zou kunnen stellen. Bij Spaarnestad waren enige wijzigingen doorgevoerd en hier en daar werd een slimme bal bij ons neergelegd. Ook probeerden ze de service-druk op te voeren, maar daar hadden we antwoord op. Na de eerste lastige punten, pakten we het overtuigende spel weer op. De wissel Kirsten-Evi werd weer doorgevoerd en we stevenden, onder luide aanmoediging van de uiteraard weer aanwezige SSV, door naar 25-14.

Zo, missie bijna geslaagd. Het moeilijkste in deze wedstrijden is het om zelf je niveau vast te houden. Met Daphne erin voor Charla gingen we dat proberen te doen. Daphne had direct al een service-serie waardoor we een fijn gaatje sloegen. Mooie uitdek-fratsen en voet-balletjes werden afgewisseld met iets meer onnodige fouten van onze kant, maar overall bleef het sterk genoeg. Jiska nam het halverwege over van Kyra en deed dat uitstekend. Ook Evi maakte weer haar opwachting en scoorde mooie punten. Deze set pakten we met 25-18 en zo was de 4-0 een feit!

En nu kon dan alle aandacht op het feestje, de wedstrijd van het Nederlands Damesteam dat we op groot scherm in de kantine konden zien, de pizza’s en lekkere toetjes, lieve baby’tjes van clubgenoten en de wedstrijd van Heren 1. Eelco was tevreden met wat hij zag en noteerde ook een aantal punten om op de trainingen aan te gaan werken. We gaan de komende tijd speelsters missen, maar we weten al hoe we dat op zullen pakken, dus daar gaat niemand wat van merken. Bovendien komt op de donderdagen een oude bekende ons op de trainingen versterken…

Volgende week staat het andere muggen-team op het programma. Hopelijk mogen we enkele van onze trouwe supporters om 13.00 uur in Haarlem ook weer verwelkomen.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Hanneke van de Broek. Sovoco D1.