Vizier op volleybal

 

Domper in Domstad voor Donitas

VoV, 09-02-2020. 11:26 uur. Met een logistieke planning, die zelfs voor onze chef vervoer Anouk de Haan, nog uitdagend was, reisden we af naar Utrecht. Onze chef vervoer reed over Joure om daar onze Snekers Anouk Oldenburger, aka Snoek, Daphne, aka Claire, en Demi op te halen. Femke (Fam) kwam, zoals gewoonlijk, weer vanuit een vriend/vriendin elders in het land. Erwin was in het zinderende Zuiden met zijn zoetelief.

Wiepie kwam met haar bolide vanuit Almeloooooo. Je zou het bijna vergeten, maar er kwamen ook nog mensen vanuit Stad; en wel twee! Jaja, onze Iris en Jet hadden tot aan Assen alle ruimte. Daar werden de gezusters Jansen opgepikt en in Zwolle kwam onze Mijke de bus vergezellen. Wát was het rustig in de bus zonder onze nachtegaal Claire.

Na heel wat treden en hoogtevrees overwonnen te hebben, kwamen we aan in de Galgenwaard. De toespraak van onze meester der tactiek Erwin, de chille inspeelmuziek en de analyses made by Koen Vlaar (waarvoor dank), stoomden ons klaar voor de wedstrijd.

Blijkblaar waren we er nog niet helemaal klaar voor, want de twee mini’s van de week hadden binnen no-time de bal op de grond aan onze zijde. Ach ja, ‘een slechte generale is een goede repetitie’, zeggen we dan maar. En dat bleek! Gedurende de hele set wisten we een hoog niveau neer te zetten en ging het gelijk op. Een pareltje in deze set was de pancake van Snoek en Jet. Vraag me niet hoe, maar er zaten twee volle handen onder de bal. Utrecht dacht dat de bal op de grond viel, maar dat was natuurlijk niet zo. Gelukkig waardeerden de scheidsrechters onze actie ook en mochten we lekker verder spelen. Wij wisten de grond bij Utrecht vervolgens wél te vinden. Boven de twintig maakten we helaas wat passfouten, waardoor we onszelf niet wisten te belonen. Zonde! 25-22.

In de tweede set maakten we het onszelf zo moeilijk. Door de vele fouten was het dweilen met de kraan open. De tweede set was dan ook op zijn zachts gezegd niet best. 25-9. Hier laat ik het dan ook graag bij.

In de derde set kon het alleen maar beter gaan. Beter werd het wel, maar voldoende was het niet. Het niveau van de tweede set werd gelukkig overtroffen. Toch werd het niveau van de eerste set niet gehaald. Bedroefd werd er naar het scorebord gekeken toen hier 25-18 stond.

Teleurgesteld kon er weer huiswaarts worden gekeerd. Voor de een was dat Sneek. Voor de ander was dat Groningen, Utrecht, Zwolle of Ekehaar. Maandag komen we weer samen om een goede trainingsweek neer te zetten.

Aankomend weekend zijn we vrij. Hopelijk zijn we 29 februari klaar om, samen met ons heren 1, om 13:00 uur te shinen in Willem-Alexander sportcentrum in onze prachtige stad. U leest het goed: dit keer niet in de welbekende Struikhal en niet om 19:30 uur. Lieve Donitaters en andere belangstellenden, kom ons aanmoedigen! Hup geel, hup blauw, huuup!

gh @ VoV, verslag OBEG Donitas door Jet Oosterheert, archieffoto Jan van den Noort.