Donitas bleef bij Orion met lege handen

VoV, 20-11-2019 12:00 uur. 16 november, naast de dag dat de zwarte pieten discussie weer gaande was, ook de dag dat wij richting Doetinchem gingen om tegen Orion onze eerste punten te pakken. Met drie coaches, Erwin, Wout en Henny, en een extra spelverdeler in de vorm van Ruth (Dames 3), gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

Iris kon niet meedoen, aangezien haar duim weer uit en in de kom was gegaan woensdag. Ellen konden we alleen gebruiken voor pass skills, omdat zij nog te veel last had van haar blaren. Erwin was een week geleden door z’n knie gegaan en was fysiek niet in staat om de hoofdcoach te zien. Daarom mocht onze Woet langs de kant staan en Erwin en Henny mochten ons zittend gaan helpen naar de overwinning.

Van Mathijs Linders hadden wij woensdag een presentatie gehad over eten, wat we wel en wat we vooral niet moeten eten voor een wedstrijd. Dus met salades met kip, pasta en groente achter onze kiezen, waren wij goed voorbereid. Bedankt, Mathijs, voor de verhelderende presentatie van woensdag.

Om 18:00 uur was het eerste fluit signaal en we gingen goed uit de startblokken. Daphne had haar serve lekker onder controle, de blokkering deed goed z’n werk en er werd in de verdediging veel van de vloer gehaald. Halverwege de set hadden we een mooie voorsprong opgebouwd, maar Orion was niet van plan om ons deze set te laten winnen. We kregen het wat moeilijker in de pass en dit had tot gevolg dat wij deze set verloren met 25-19.

In de tweede set begonnen wij iets minder voortvarend en lag er erg veel druk op de pass. Hierdoor was het voor spellie Tessa lastiger om het spel goed te kunnen verdelen. Het werd moeilijker voor ons om te scoren. Ruth werd erin gewisseld voor Tessa en begon meteen met een lekker serve waarbij Orion de bal wegketste. Haar derde serve was weer een ketser van Orion. Ondanks de goede serve serie, verloren wij deze set met 25-16.

In de derde set besloten de coaches het over een andere boeg de gooien. Femke ging op de passer-loper positie staan. Dit liep wel soepel in het veld. Femke wist waar ze moest staan en er werd wat geschoven in de pass. Toch liepen we achter de feiten aan. De serve druk van Orion was hoog en wij kwamen er niet goed doorheen als er een set-up werd gegeven. Uiteindelijk hebben we dit goed opgepakt en kwamen we weer op gelijke hoogte met Orion.

Anouk Oldenburger pakte haar blokjes mee en we waren scherp in de verdediging. Ruth en Jet kwamen nog in het veld voor Tessa en Anouk de Haan om te zorgen dat we op volle sterkte konden aanvallen. Helaas werd aan het eind van de set de druk toch te hoog en verloren we deze set met 25-23.

Dit betekent dat we helaas weer geen puntjes hebben gepakt. Ruth, heel erg bedankt dat je mee wilde doen!

Volgende week mogen we naar Apeldoorn om tegen Dynamo Apeldoorn te spelen. Eerste komende week nabespreken en weer vol gas trainen.

gh @ VoV, verslag van OBEG Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.