Donitas D1: “Apollo 8 uit, altijd lastig”

VoV, 24-01-2018. 5:04 uur.  Na een lange winterstop, we speelden op 16 december onze laatste competitiewedstrijd, mochten we op een druilerige zaterdag eindelijk weer de zaal in. In Borne speelden wij tegen Ecare Apollo 8 dames 1.

En ja… eigenlijk ging alles tot en met de eerste drie punten van de eerste set prima. De keiharde muziek bleek tijdens het inspelen lekker opzwepend te werken en we voelden ons eigenlijk ook al wel snel thuis in de grote, ruime zaal.

Eerste set. Rosanne begonnen met serveren en Apollo leek nog niet helemaal bij de les tot een stand van 0 – 3. Helaas hadden we al iets te vroeg gejuicht en bleken onze tegenstanders gewoon even wat zand in onze ogen te strooien. Onze voorsprong werd namelijk heel gauw ongedaan gemaakt door een even sterke serveserie vanaf de andere kant. Dat bleek het startsein van veel meer goede serveseries van Apollo. We konden in de eerste set tot halverwege de set nog goed meekomen, maar moesten vervolgens onze meerdere erkennen in de koploper van de Topdivisie.

Nadat we de eerste set verloren, waren we van plan in de tweede set uit een ander vaatje te tappen. Dat leek in eerste instantie redelijk te lukken tot een stand van 15 – 15. Een uitgeslagen aanval die door de scheidsrechters met touché beoordeeld werd, leek daarna helaas het begin te zijn van een reeks verbazingwekkende beslissingen van de arbitrage afgewisseld met veel eigen fouten. ‘Mien oog’n’ weerklonk in al onze gedachten…

Een dubbele wissel moest het tij proberen te keren en op een stand van ongeveer 23 – 16 leek dat eigenlijk niet meer te doen. Toch wisten we ons hoofd koel te houden en kon Lobke vanaf de servicelijn de druk nog wat opvoeren tot 24 – 22. Apollo wist vervolgens het setpoint alsnog te verzilveren en ons restte niks meer dan in de derde set te starten met een alles-of-niets-spel. In gedachten hielden we natuurlijk de wedstrijd die we in Groningen tegen Apollo speelden en waar wij na een 0 – 2 achterstand alsnog als winnaars (3 – 2) van het veld stapten.

Helaas konden we in deze wedstrijd geen vuist meer maken tegen vooral de sterke en uitgekiende services en het slimme spel van de spelverdeelsters van Apollo die het hun aanvalsters makkelijk maakten om te scoren. Met een eindstand van 3 – 0 in het voordeel van Apollo stapten we dan ook lichtelijk verbouwereerd van het veld. Hadden we laten zien wat we kunnen? Laten zien dat we ook zeker op een verdiende vierde plek in de Topdivisie stonden? Helaas niet. Leren van wat er hier gebeurde en op naar de wedstrijd tegen Pharmafilter US dames 1 die komende zaterdag gespeeld gaat worden in onze eigen Struikhal in Groningen. Tijd: 19.30 uur!

Wat trouwens zeker nog het noemen waard is en een lichtpuntje was op deze zoals we noemden druilerige zaterdag: Onze Wenkie heeft weer wat speelminuten gemaakt en is hard bezig om snel weer helemaal fit binnen de lijnen te staan!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 1. Foto’s Rudy van ’t Rood.