Donitas D1 begint met vele wow’s

VoV, 07-03-2019. 9:32 uur. Wowwowowowowowow, na twee weken rust moesten we ineens weer een wedstrijd spelen! We hadden er zoveel zin in dat we 2 uur en een kwartier voor tijd aanwezig waren. Onze Chef Vervoer had gelukkig alle trappen die je bij Dynamo moet beklimmen, meegenomen in de berekening want daar ben je al gauw een half uur zoet mee. Maar in de bus waren we door de hitjes van DJ Lotto goed in de stemming gekomen, dus niks kon ons van de wijs brengen.

We begonnen de wedstrijd met onze nieuwe libero Sanne Huisman. Voor Sanne was het de tweede wedstrijd in de geel/blauwe kleuren van Donitas en daar was helemaal niks van te zien! Super steady stond ze onze passer/lopers bij in de pass en ook verdedigend ging het prima. Naast Sanne begonnen Iris, Lobke, Annelotte, Mijke, Annelies en Ellen aan de wedstrijd.

Dat wij niet van de wijs te brengen waren, zag je terug in de wedstrijd. We begonnen niet heel sterk, maar waren niet onder de indruk van het spel van Dynamo. Bij 10-11 namen we afstand en kwam Dynamo er niet meer aan te pas. Heel zakelijk hebben we vervolgens de set met 20-25 gewonnen.

In de tweede set bleef het lang gelijk op gaan. Na 14-14 nam Dynamo afstand en leek het even mis te gaan. Gelukkig kwamen we bij de 19 weer gelijk en ging het tot aan het eind gelijk op. We wonnen de set met 24-26.

In de derde set was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste twee sets. We bleven lang gelijk op gaan, maar namen op de helft van de set weer afstand en wonnen met 21-25 de laatste set en dus de wedstrijd met 0-3! Dat was wel weer eens lekker na een aantal wedstrijden waarin het wat minder ging.

Komende zaterdag spelen we om 19:30 uur thuis tegen Voltena uit Werkendam. Voltena is een goede tegenstander, dus we kunnen alle support wel weer gebruiken! Zien we jullie dan?

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.