Donitas D2 in eigen hal zonder setwinst

VoV, 30-10-2018. 5:47 uur. Afgelopen zaterdag mochten we weer in onze vertrouwde Struikhal spelen en dit keer tegen Olhaco dames 1. In plaats van 17:00 uur begonnen we pas om 19:30 uur, dus hebben we de hele dag gehad om ons mentaal voor te bereiden op de wedstrijd. Zo deed iedereen dat op zijn eigen manier:

Lieke was al goed warm gespeeld bij de bekerwedstrijden van dames 1 en Kim heeft haastig een patatje met een frikandel speciaal naar binnen geschoven. Tijdens de voorbespreking waren onze doelen duidelijk: plezier maken, hard werken voor elkaar en laten zien wat we kunnen. We hadden volle vertrouwen de jonge speelsters van Olhaco alle hoeken van het veld te laten zien. Echter verliep dit niet helemaal volgens plan…

De eerste set gingen we van start met Eline, Kim, Renee, Rianne, Iris, Jill en Nikki op libero. Helaas moest onze Smurf aan de kant blijven staan vanwege haar schouderblessure, maar gelukkig kon Nikki uit dames 3 ons versterken in de verdediging. De eerste set ging van start en we begonnen goed, echter werd hier verandering in gebracht door een service reeks van 8 punten op rij van de tegenstander, met een 6-11 achterstand tot gevolg.

Jaap vroeg een time-out aan en met resultaat: de volgende service belandde keihard in het net, dus een minstreep voor Jaap. Maar er moest nog meer gebeuren. We knokten hard door om het gat te dichten en kwamen langzaamaan dichterbij. Bij 17-21 gooide Jaap een dubbele wissel in de strijd. Tevergeefs was dit net niet genoeg en ging de set naar de tegenstander met 22-25.

De tweede set begonnen we met een forse achterstand, maar we waren absoluut niet van plan weer een set aan ons voorbij te laten gaan. Dus hebben we met zijn allen hard gevochten en ja, we kwamen weer gelijk, en dit liep op tot 20-20. Het werd erg spannend en toch mocht het niet zo zijn, want ook deze set ging met 22-25 naar Olhaco.

Deze wedstrijd was een met pieken en dalen en zo was de derde set niet een van onze hoogtepunten. We hebben hard gewerkt om de dames uit Hoogeveen bij te houden, maar dit hield niet stand tot het einde van de set. Eindstand: 14-25 tegen.

We wilden deze wedstrijd met een goed gevoel eindigen, dus bij de vierde set hebben we alles weer op  nul gezet. Door te veel fouten aan onze kant wist Olhaco er ook met deze set vandoor te gaan. Maar zoals onze aanvoerder, Jill, zei: “Fouten kunnen we aan werken”, dus dat gaan we ook zeker doen!

Volgende week zaterdag zijn er weer nieuwe kansen en die zullen we met beide handen grijpen. En de dames van Olhaco grijpen we in Hoogeveen wel!  Liefs, De geel-blauwe Troela’s en Jaap.

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.