Donitas D2 pakt koploper setje af

VoV, 31-01-2018. 10:36 uur. Afgelopen zaterdag kwam Balk, de koploper bij ons op bezoek. In de uitwedstrijd hadden we met 4-0 verloren dus we waren vastberaden om in ieder geval een punt te pakken. We hadden een volle selectie versterkt door Janine en Meriek, dus we waren klaar om te knallen.

In de eerste set gingen we meteen goed van start, we leverden veel servicedruk met name van Eline en Ilse de Lange. Ook blokkerend begonnen we goed binnen een paar punten had Iris het eerste kill – block al gemaakt. Zo hadden we Balk goed onder druk en wonnen we de eerste set met 25-22, dit beloofde veel goeds voor de rest van de wedstrijd.

De tweede set kwamen wij wat meer onder druk te staan, Balk ging beter serveren en ook aanvallend waren ze sterker dan in de eerste set. Toch had Annemarie een heel goed antwoord op die service haar pass viel in een keer net over het net, zo verdiende ze mooi even vijf minstrepen. Mede door deze actie konden we Balk goed bijhouden en gingen we een lange tijd gelijk op, maar toen we hoog in de twintig kwamen was Balk ons toch te sterk en verloren we met 22-25.

De derde set was wel duidelijk onze minste set, weinig servicedruk en we scoorden niet genoeg, je kent het wel… dit eindigde daardoor ook in een 14-25 voor Balk.

Toen kwamen we bij de vierde set, we waren vastberaden om er nog een vijfde set uit te slepen. We speelden goed, vooral passend waren we sterk. Helaas wist Balk het spel goed te versnellen en keken wij constant tegen een achterstand aan, we wisten ze ook niet meer in te halen en helaas werd het 20-25 voor Balk. Zo won Balk dus van ons met een 1-3.