Donitas D2 reisde af naar Weerselooooo

VoV, 24-09-2020. 16:50 uur. Afgelopen zaterdag reisden de dames van ADD Safety & Security Donitas Dames 2 af naar Weerselo. Wij dachten allemaal dat je Weerselo eigenlijk met twee oo’s moest schrijven, maar we kwamen er al snel achter dat dit alleen maar zo lijkt, omdat de uitspraak van de plaatsnaam zo klinkt. Je raadt het al, wij moesten naar Tukkerland. In Weerselo moesten wij het in onze eerste competitiewedstrijd opnemen tegen Wevo ’70.

Aangezien wij nieuw zijn in de Eerste Divisie is het wel even wennen met veel nieuwe tegenstanders (erg ver weg) en veel nieuwe accentjes. Gelukkig voelt Eline zich wel thuis in dit gebied en zei vervolgens ook: “Ik had gewoooon met de fiets gekund, dan was ik hier in een half uuarh”.

Het was in de ochtend voor de wedstrijd nog wel even spannend of wij naar Weerselo toe konden. Maar het is gelukt. Met versterking uit het derde damesteam van Donitas konden we die kant op (met mondkapjes op). Eenmaal aangekomen in Weerselo moesten we na 10 minuten al het veld op om te gaan shinen. Er heerste bij de speelsters een gezonde spanning en we hadden veel zin om te gaan knallen en ruim te gaan nemen!

De eerste set begonnen we een beetje onzeker en we keken al vrij vlot tegen een achterstand aan. Er stond aan beide kanten behoorlijk wat lengte aan het net en dit zorgde voor een mooi blokkerend en aanvallen schouwspel. De bal vloog je soms om de oren, maar vervolgens legde we de bal weer terug voor de tenen van de aanvalster. Het was een set waarbij er op hoog niveau gevolleybald werd en waarbij wij halverwege de touwtjes in handen namen.

Renee scoorde met haar service de een na de andere bal en Noëlle liet zien dat ze vol lef kan volleyballen. Wytske bediende de speelsters van links naar rechts en zorgde voor de nodige gaten in de blokkering. Anke vloog door het veld en was heel gedreven om alle speelsters van de andere kant keihard af te blokken. Door hard te knokken hebben wij de eerste set naar ons toegetrokken! 22-25!

Dit is natuurlijk al een prachtig begin van een veelbelovend seizoen. We zijn dit jaar nieuw in de Eerste Divisie we pakten meteen een set van een goede tegenstander. Nu moesten we proberen om het niveau door te zetten. We kregen het in de loop van de wedstrijd zwaarder en we trokken helaas net aan het korte eind. In de tweede set werd het 25-19 voor Wevo. Over de derde set gaan we weinig zeggen. We kwamen passend niet onder de servicedruk van Wevo uit. Wout heeft nog geprobeerd om veel te wisselen, zodat we de draad weer op konden pakken, maar helaas. We verloren de 3de set met 25-12.

In de vierde set keken we elkaar aan en zeiden we tegen elkaar dat we weten dat hier nog wat te halen valt. Jill kwam op de plaats van Anke en we gingen los! Het zit er nog in, maar dan moeten wel alle gezichten dezelfde kant op en dan moeten we er met volle kracht tegenaan gaan! De hele set bleef heel spannend. Met veel wisselingen in het pass- en verdedigingssysteem probeerden we grip te krijgen op de aanvalsters van Wevo. Het mag ook wel even benoemd worden dat Wytske de langste dame van Wevo de bal voor de neus heeft gedrukt. Helaas heeft Wytske na dit killblock geen kruisje gezet.

De pass kwam beter aan en ook de middens konden weer beter bediend worden. Sophie scoorde met haar steekjes veel punten en sloeg ons heel dichtbij Wevo. 23-22 en toen nam Wout een time-out. Met nog wat laatste aanmoedigende woorden gingen we het veld weer in. Het waren twee hele spectaculaire rally’s, maar de setwinst ging helaas naar Wevo. Al met al is het natuurlijk jammer dat we maar één puntje mee terug hebben genomen naar Groningen, maar we zijn niet ontevreden met onze start van de competitie. Jullie gaan nog veel van ons horen en zien!

Komende zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd in de Struikhal in Groningen. Helaas is het niet mogelijk om bij onze wedstrijd te komen kijken, want er is geen publiek toegestaan op het ACLO Sportcentrum. Onze Kim zal via de socials zorgen voor de nodige updates. Willen jullie op de hoogte blijven van alle zaken van ADD Safety & Security Donitas Dames 2? Volg ons dan op Instagram via @add_safety_security_donitasd2 en op Facebook via ADD Safety & Security Donitas Dames 2!

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.