Donitas D2 verliest vijfde set bij DIO

VoV, 20-02-2018. 14:58 uur. Afgelopen zaterdag mocht Dames Twempo weer aantreden op het volleybalveld. Deze dag stond de wedstrijd tegen DIO Bedum op het programma. De wedstrijd had al in november gespeeld moeten worden, maar hij was verplaatst omdat DIO toen niet kon.

De zaterdag begon met wat minder nieuws. Spelverdeler Klaas werd namelijk wakker met een ontstoken knie. Normaal gesproken zou dat niet heel erg zijn, want we hebben nog een spelverdeler. Maar Jansen was ook niet optimaal en was aan de antibiotica. Daarnaast was Anke bezig voor haar maatschappelijke carrière, zij had namelijk decentrale selectie voor de studie geneeskunde. Gelukkig hadden we versterking meegenomen uit Dames 3, Linda en Merel.

We begonnen de wedstrijd dus met een gehavend team. En alsof dat nog niet genoeg was, werd de scheidsrechter ook nog even gevloerd tijdens de warming-up. Door pootjehaak met Linda lag hij langestrekt op de vloer. Hij was gelukkig nog aardig soepel in de heupen en hij kon zo weer opstaan. Na de warming-up kon de wedstrijd, een half uur later dan gepland, eindelijk beginnen.

De eerste set begonnen we met Ilse J, Lieke, Marrit, Iris, Anoek, Ilse S, Iris en Annemarie. We gingen niet zo goed van start. DIO nam gelijk voorsprong met 10-1. Dit konden we natuurlijk niet zo maar laten gebeuren. De pass was redelijk stabiel en we konden nog redelijk wat punten scoren. Uiteindelijk kwamen we weer redelijk bij, maar we verloren de set met 25-21.

De tweede set begonnen we weer met dezelfde spelers als in de eerste set. We pakten ons eigen spel redelijk op en DIO speelde ook heel wisselvallig, waardoor wij ook regelmatig onze puntjes mee konden pakken zonder al te veel moeite. De tweede set werd gewonnen met 22-25. Tot dusver een vrij normale wedstrijd.

In de derde set had Jansen alles gegeven en was de koek op. Op dat moment moest er even worden geschakeld, want we hadden geen spelverdeler meer. Er werd een oplossing bedacht. Merel kwam er in voor Jansen en Lieke nam de spelverdelers positie over. (Al dacht de tegenstander dat Merel de nieuwe spelverdeler was). Het mocht helaas niet meer baten en de derde set werd helaas nipt verloren met 25-23.

De vierde set begonnen we met een verassende opstelling. Anoek werd spelverdeler, Lieke werd passer-loper, Linda kwam binnen de lijnen als midden en Merel als diagonaal. De rest van de spelers bleef op eigen positie. Voor zover dat nog mogelijk was. Hoewel je zou denken dat alles in de war was op dit moment, speelden we verassend goed. De setjes van Anoek lagen perfect en Marrit knalde ze er aan de buitenkant in, terwijl de middens heel erg lekker gingen op de 2e tempo setjes van Anoek. De vierde set werd boven ieders verwachting in gewonnen met 12-25! Op naar de 5e set dus.

Ondertussen waren we al bijna 2 uur aan het volleyballen en de vijfde set moest nog gespeeld worden. Met 8-4 voor DIO moesten we wisselen van kant. Deze achterstand konden we helaas niet meer omzetten naar winst. Wat resulteerde in 15-11 voor DIO en dus de winst met 3-2 voor Bedum.

Ook al hebben we deze wedstrijd verloren, we kunnen wel trots zijn op ons team. Verborgen talenten zijn ontdekt tijdens deze wedstrijd en we weten dat we een groot improvisatie vermogen hebben.

Zaterdag 3 maart spelen wij om 17.00 thuis tegen VC Sneek D3. We hopen jullie daar te zien om ons aan te moedigen!