Donitas D3 blijft aan kop na uitzege

VoV, 24-01-2018. 5:23 uur. FOCUS. Het begrip dat we de afgelopen twee weken meerdere keren gebruikt hebben. Optimale focus, hét ingrediënt dat we nodig hebben om dit seizoen het beste uit onszelf te kunnen halen. Want na de halfjaarlijkse teambespreking is het extra duidelijk geworden dat alle neuzen dezelfde kant op staan: we willen kampioen worden. Het is dan wel zaak om élke wedstrijd gefocust in te gaan. En daar zijn we afgelopen zaterdag meteen maar mee begonnen.

75 minuten van tevoren was iedereen aanwezig in de kantine in Leeuwarden. Na het bespreken van de wilde donderdagnacht (valpartijen, boze onderburen en verstoppertje spelen in de Cappadocië) herinnerde Wout ons eraan ons eigen spel te spelen, de tegenstander (#4 op de ranglijst) niet te onderschatten en nogmaals, gefocust de wedstrijd te beginnen. En dat deden we…

Service, servicepass en communicatie was waar we op getraind hadden de afgelopen twee weken. En dat was zeker te zien in de eerste drie sets! Daarnaast stond de verdediging op z’n plek en werden er prachtige kill – blockjes gemaakt. De eerste set wonnen we dan ook met een zakelijke 13-25. De tweede set maakten we het iets spannender, maar we wisten ‘m tóch naar ons toe te trekken met 23-25.

In de derde set slaagden we er in een voorsprong van 8 punten weg te geven (whut) en het wederom spannend te maken… maar na twee time -out’s wisten we weer wat we moesten doen en wonnen we de set met 26-28. De overwinning was al binnen maar natuurlijk wilden we de volle buit mee terug naar Groningen nemen!!!

Echter, onze ‘‘beruchte derde set’’ heeft plaatsgemaakt voor een ‘‘beruchte vierde set’’. Leevoc Dames 1 verdedigde veel en daagde ons uit in de pass. Maar opgeven? Nee joh! Tactisch gespeelde balletjes werden er uitgelopen, over het midden veel gescoord, maar helaas… Strijdend zijn we deze set ten onder gegaan met 4 puntjes verschil.

MAARRR niet getreurd. Het was een goede wedstrijd met een aantal fantastische balletjes. Met deze 1-3 winst op zak (én puntverlies van de concurrenten) staan we nog steeds aan kop, 7 punten los!!!

Kom ons a.s. zaterdag 27 januari aanmoedigen op de Familiedag van Donitas. 14:30 @ Struikhal. Be there, our FOCUS will be huge. Ganamos!