Donitas D3 slaat aanval op koppositie af

VoV, 14-11-2017. 11:35 uur. Van tevoren was over deze wedstrijd een hele hoop gespeculeerd, aangegeven werd dat dit een van dé wedstrijden van het seizoen zou worden gezien het niveau van de beide teams en de stand na zes wedstrijden (Vovem 2de met 1 wedstrijd minder, Donitas bovenaan). Er zinderde door het team gezonde spanning maar zeker ook veel zin in een wedstrijd waar we krachten konden meten. Bovenaan stonden we, en bovenaan zouden we blijven staan!

Er werd vol overgave aan de wedstrijd begonnen, service serie na service serie werd erin geklapt waarbij series van zeven en zes punten niet misstonden (Kuiper met 7 en Kootstra met 6). Vovem werd de eerste set finaal weggeblazen, mede door onze moker service, maar ook door ons enthousiasme, de trommelaars vanaf de zijkant (bedankt Slagcie voor alle support deze wedstrijd!) en ons niet aflaatbare vechtlust. Deze set ging dan ook ruimschoots naar ons.

De volgende set was Vovem iets meer bekomen van de Groninger Studenten Tribune met trommels en geluid en kwamen ze iets meer in hun spel. Onze moker services vielen iets meer terug naar wat slappere balletjes en ook aanvallend waren we soms even zoek. Echter, bleef het strijden voor elk punt bestaan en werd er tot het allerlaatste gegaan om de bal van de grond te halen, Ten Asbroek veegden samen met Kootstra en Mennes het hele achterveld schoon. Helaas was het deze set niet genoeg en ging de set naar Vovem.

In de derde set vond een spelverdelers wissel plaats en Spijkman kwam erin voor Kruizenga. Opnieuw begonnen beide ploegen fanatiek, erop gebrand om de derde set te pakken. Tot de helft van de set ging het redelijk gelijk op maar daarna creëerden we met sterke blokkering van Ketelaar en Oude-Luttikhuis en dezelfde vloervegers als in de tweede set een comfortabele voorsprong die we niet meer weggaven.

De vierde set waren we vastberaden dit niet meer weg te geven en stoomden we rustig verder op de winst af. Met snel spel, harde klappen en een sterke service gaven we onszelf weer de ruimte en leek er niks meer mis te kunnen gaan. We wilden op matchpoint niet dat het zou eindigen en gaven Vovem nog een paar punten, Wout was genoodzaakt even een time-out te nemen om te zeggen dat nu toch echt wel het laatste punt gemaakt mocht worden wat vervolgens werd afgemaakt. 3-1 winst die beloond wordt met (nog steeds) de eerste plek!