Donitas D3 snoept Veracles D2 punten af

VoV, 27-02-2019. 14:00 uur. Na het verlies tegen Zwolle waren we afgelopen zaterdag vastberaden om puntjes weg te snoepen bij die groënen van Veracles.

De eerste set liep het behoorlijk gelijk op. Ondanks dat we in de “Groene Hel” waren beland, hebben we laten zien dat we ons hier niet door uit het veld laten slaan. Ans sloeg als een kanon de ballen in bij de tegenpartij en ook verdedigend hadden we in de eerste set veel ballen. Helaas maakten we in het laatste deel van de set te veel fouten aan eigen kant, waardoor we de eerste set helaas verloren met 25-16.

De tweede set pakten we goed op. We hadden een paar mooie service series en ook verdedigend pakten we veel ballen waaruit we aanvallend goed konden scoren. Naast de goede coaching van onze trainer/coach Wout was tot onze verassing Henny ook aanwezig om ons te voorzien van handige tips tijdens time-outs. We waren super blij dat zij er ook bij kon zijn en dat ze tijd wilde vrijmaken voor ons op haar vrije zaterdag! Henny: bedankt! Terug naar de wedstrijd: we hebben deze set gepakt met 22-25.

De derde set knokten we ons goed verder. Helaas hebben we deze set toch uit handen gegeven en heeft Veracles deze set gepakt met 25-20. Wellicht dat deze set ook door hun is gewonnen doordat er zich een paar rare situaties voordeden. Allereerst stond de scheidsrechter blijkbaar toch meer aan de kant van die groënen… Er werden een paar (VEEL) bijzondere beslissingen genomen die zeker niet in ons voordeel werkten. Daarnaast slingerde er ineens een pleister door het veld van Maaike. Ze probeerde deze nog om te doen tijdens het spelen maar dit lukte niet goed, bij de volgende aanraking met de bal vloog hij weer af. Hier was iedereen natuurlijk helemaal door ontregeld, waardoor we in deze set tot de twintig  punten zijn gekomen.

De vierde set wilden wij natuurlijk niet uit handen geven en begonnen deze dan ook vol overgave. We wisten in deze set steeds meer de zwakke plekken van Veracles op te zoeken en dit werkte, we wonnen deze set dan ook met 25-22!

In de vijfde set dachten die groënen dat ze ons konden imponeren met hun trommels… Hier wisten wij natuurlijk wel antwoord op! Gewoon keihard gasgeven en zorgen voor een goede voorsprong. We hebben de voorsprong in het begin weten vast te houden, helaas maakten wij zelf aan het einde van de set een aantal fouten omdat zij de servicedruk opvoerden. Hierdoor is de wedstrijd geëindigd in een 3-2 voor Veracles.

Volgende week zijn wij niet in de ACLO te vinden, maar vieren wij carnaval in het mooie Twente! Hier vliegen dan niet de ballen, maar het bier ons om de oren. Zaterdag 9 maart zijn wij weer present en spelen wij een mooie pot in de ACLO tegen Emmen dames 1. Hopelijk zien we jullie dan! Geel-Blauwe groetjes! #Decooopils #Mand

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 3. Foto Jan van den Noort.