Vizier op volleybal

 

Donitas D3 verliest door optisch bedrog

VoV, 15-01-2020. 5:13 uur. De eerste speelronde na de winterstop bestond voor de dames van het derde meteen uit een vrije zaterdag. Heerlijk toch? Dit betekende echter wel dat we onze geliefde vrijdagavond op moesten geven, want Sudosa Desto dames 3 speelt hun thuiswedstrijden dan altijd om 20:00 uur. De één leek hier net wat meer moeite mee te hebben dan de ander (*kuch, Nikki is oma, kuch*). Verder weet ik niet wat ons team allemaal onderling met elkaar uitspookt, maar we steken elkaar al een aantal weken aan waardoor er altijd wel twee mensen ziek zijn. Kom voorlopig maar even niet in onze buurt… Gelukkig durfde Inge uit dames vijf nog wel mee om ons team te versterken.

Voor de winterstop hadden we eindelijk weer een stijgende lijn te pakken en we waren, ondanks ons enigszins gehavende team, vastberaden om dit vast te houden. Spoiler: niet gelukt. Uiteraard lag dit niet aan ons maar aan de scheidsrechters, zoals altijd. Het zat namelijk zo: het einde van de eerste set was ongelooflijk spannend, met telkens één punt verschil. Tot Sudosa ineens een enorme voetfout maakte aan het net. Maureen dus naar de scheidsrechter om verhaal te halen, maar “nee, dat was geen voetfout, dat is optisch bedrog, dat komt door de lijnen hier”. Eh, oke. Niet veel later slaat Maureen een mokermooie bal binnen de lijnen, die de scheidsrechter uit gaf. Maureen wederom verhaal halen bij de scheidsrechter: “Oh dit is ook weer optisch bedrog dan zeker?” Blijkbaar niet, dus verloren met 28-26.

Op naar de tweede set, want we waren duidelijk flink aan elkaar gewaagd en wilden Sudosa wel eens even laten zien wat we waard waren. De scheidsrechters waren nog steeds aan het kloten, maar dit keer gelukkig in ons voordeel. Een mislukte pancake aan onze kant werd bijvoorbeeld niet opgemerkt waardoor wij mooi het punt kregen. Was dat ook optisch bedrog of voelden de scheidsrechters zich gewoon een beetje schuldig? Maakt niet uit, want wij deden deze set gewoon lekker ons eigen ding en wonnen met 19-25!

De derde set was in zijn geheel gewoon een optische illusie. Het schijnt dat het op den duur 10-10 gelijk stond en dat het even later ineens 25-12 was voor Sudosa. Maar dat moeten jullie niet geloven hoor, lag aan de lijnen van het veld.

Vierde set, nog een kans om de wedstrijd om te draaien. We waren er nu toch al, dus we konden er net zo goed een vijfsetter van maken. Maar zoals je inmiddels wel van ons bent gewend, werd deze set weer eens gekenmerkt door hoge pieken en diepere dalen, waar we uiteindelijk niet meer op tijd uitkwamen. Met 25-21 ging de set, en daarmee de wedstrijd helaas naar de groënen.

Overigens zijn we ondanks het verlies wel gewoon gestegen naar een 7e plek in de lijst, dus dat is mooi meegenomen. En volgende week is het weer tijd voor een mini thuisdag! Er spelen slechts zes teams, maar je kunt er wel dé derby van het noorden aanschouwen: ADD Safety & Security Donitas dames 2 tegen Hemingway’s Donitas dames 3! Echt waar, FC Groningen – SC Heerenveen verbleekt erbij. Bovendien spelen we dan weer gewoon met onze eigen lijnen, zonder optische fratsen. Dus, geen smoesjes en tot volgende week 12:00 uur!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3. Foto Jan van den Noort.