Donitas dames 3 gaat strijdend ten onder

DonitasAfgelopen zaterdag stond er voor Hemingway ’s Donitas dames 3 weer een stadsderby op het programma, dit keer kwamen niet de groene maar de oranje tenues de Struikhal binnenlopen. Het was het eerste team van ON dat ons uitdaagde voor een potje volleybal.

Toen om 19.30 uur het eerste fluitsignaal klonk gingen we van start.. En hoe! Coach Jisse had ons één taak gegeven: ‘Je hebt niks te verliezen tegen deze koploper dus laat maar zien wat je kan’. De woorden galmden door de hoofden van de starting seven: Silke, Meike, Elizanne, Corien, Tessa, Mirel en Annemarie.

ON wist niet wat ze overkwam, ze werden overdonderd door de harde klappen die Hemingway’s Donitas dames 3 uitdeelde. Alles liep aan onze kant en zelfs de omloopjes van oud donitater Karlijn konden het net niet passeren, Elizanne had haar helemaal te pakken. Met de eerste gele (mooie kleur) kaart van dit seizoen op zak wonnen we de eerste set overtuigend met 25-16.

Het werd meteen duidelijk dat het nog een pittige wedstrijd zou kunnen worden maar dat er nog veel mogelijk was! In de tweede set gingen we wat moeizamer van start, maar door enorm hard te werken en hier en daar wat showduikjes kreeg ON de bal moeizaam bij ons op de grond. Onze Silke had de smaak ook goed te pakken en had een prachtige serve serie waardoor we weer dicht bij elkaar kwamen. Het ging op en neer met de stand en er werd hard gewerkt. We trokken net aan het kortste eind en verloren de set met 22-25.

Maar we moesten en zouden door. De pass en de verdediging stonden als een huis en Silke kon onze aanvalsters goed bereiken. Met weer de basisopstelling in het veld gingen we van start. We hadden een antwoord op veel van hun trucjes en we konden ze hard aan het werk zetten. Leonie en Naomi (D4) kwamen het veld nog even versterken halverwege de set en daardoor konden Silke en Mirel even op adem komen. Aan het eind van de set liep ON even weg, maar we kwamen weer in de buurt tot 21-23. Op dat moment vond de scheidsrechter dat de wedstrijd iets te lang duurde en gaf ons een rode kaart en dus één punt tegen. Rood en geel maakt samen oranje en daarmee is het wel duidelijk wie er met de 3e set vandoor ging.

Jisse kon op dat moment nog maar één ding zeggen: ‘Lekker swingen, lekker samba’. Wat dit precies inhield weten we nog niet, maar we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. We begonnen de 4e set denderend en we stonden 12-7 voor, maar toen was het vuurtje geblust. Wat er in de 4e set verder gebeurde zullen we verder voor ons houden. We zijn met hard werken erg ver gekomen maar helaas niet tot een overwinning.

Zaterdag 20 februari spelen we uit in Hoogeveen, hopelijk tot dan!

(Wedstrijdverslag via Annemarie Tol, Hemingway’s Donitas dames 3)