Vizier op volleybal

 

Donitas H1 doet verslag in raadsels

 

VoV, 15-01-2020. 5:00 uur. Dames en heren. Het is tweeduizendtwintig, oftewel 2020. We hopen dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad en dat jullie allemaal nog twee ogen hebben. Omdat we het nieuwe jaar ludiek willen beginnen, hierbij een raadsel. Degene die het winnende antwoord kan opsturen, mag op Meet en Greet met Bart de Bruijn, die je de avond van je leven zal bezorgen. Voor wie er niet uit komt: je mag de Instagram van Donitas Heren 1 DM ’en om een hint te ontvangen. Kost je wel een like. Maximaal drie hints per persoon. Succes!

Op een dag reizen 11 knappe studenten en een Ikea-kast richting Utrecht. Ze zitten allemaal in een busje dat rijdt op 4 wielen. Let op, dit is belangrijk. De studenten hebben thuis ingepakt: een sportbroekje, een geel-blauw sportshirt, een paar gympen, sportsokken, een handdoek en een schone onderbroek. In die volgorde. De gemiddelde snelheid waarmee het busje zich richting de Olympos begeeft is 100 kilometer per uur.

Onderweg maakt de chauffeur van het busje, die later op de dag nog een belangrijk evenement moet bijwonen, twee stops. Nu wordt het ingewikkeld: Aangekomen in de sporthal staat daar Peter van de Poel. Peter, inmiddels sterspeler van Protos, is 200 centimeter lang en drinkt gemiddeld 4 koppen thee per dag. Echter, vandaag slaat hij gemiddeld 6,7 ballen per set diagonaal recht op de armen van Rolf Dijkstra.

Bedenk hierbij dat het Winter is en er gemiddeld in Nederland 43 Sven de Koeien per Hectare boerengrond aan het grazen zijn. Ervan uit gaande dat de wedstrijd Protos – Donitas wordt opgenomen met een pixeldichtheid van 97 pixels per scherm, meenemende dat er in Nederland ongeveer 66 Centerparks zijn, 4.967 Bed & Breakfasts geopend worden per decennium en het de chauffeur van het busje, die op de terugweg een gemiddelde snelheid van 150 per uur aanhield, niet is gelukt om op tijd te zijn bij het evenement…

… Hoeveel is de wedstrijd Protos Donitas geworden?

gh @ VoV, verslag van Plainwater Donitas, foto Jan van den Noort.

Hint: Slimmeriken kijken gewoon even bij de recap van VoV van afgelopen zondag, de uitslagen van de Nevobo of het verslag van Protos.