Donitas H1 thuis afgetroefd door Webton

VoV, 14-02-2019. 15:20 uur. Het is NTC – Vastgoed Donitas Heren 1 niet gelukt om Webton te verslaan. In eigen huis werd het 2-3 na een 2-0 voorsprong die als sneeuw voor de zon verdween. Weliswaar had er meer in gezeten, maar moest men het doen met een punt.

De wedstrijd begon goed voor de Donitas. Spelverdeler Tiemen Huiting gaf de eerste set-up op tempo op pipe en dit gaf aan dat er met lef gespeeld werd. De pass werd goed verzorgd en met name de service-druk lag erg hoog. De libero van Webton, die zich na de tweede set sterk herpakte, had veel moeite met de strakke float-services van de studenten.

De eerste set werd dik gewonnen, en in de tweede set werd het aan het einde nog spannend. Toch trok Donitas de set naar zich toe. Maar een kentering in het spel was al zichtbaar.
Webton begon van zich te laten horen en het spelbeeld kantelde. Vanaf de derde set waren het de Tukkers die met veel servicegeweld de passlijn aan Groningse zijde onder druk zetten. Een spannend vijfde set had dit tot gevolg.

Hierin begon Donitas weer sterk, met een paar kill – blocks in het begin van de set. Tot 10-10 ging het gelijk op, waarna Webton het stokje weer over nam. Een zeldzame ketser van Niek Schiphof was de inleiding voor een kloof op het scorebord, iets wat Donitas niet meer te boven is gekomen.

Ondanks de nederlaag was het feest erna erg gezellig. Met name onze tegenstander heeft laten zien niet alleen in het veld, maar ook daarbuiten te kunnen excelleren. De mannen waren niet moe te krijgen en waren de laatsten die van de dansvloer af gingen. Chapeau mannen!

Helaas is Donitas nu een tijdje vrij. Fijne vakantie allemaal!

gh@ VoV, verslag Donitas Heren 1. Foto Jan van den Noort.