Vizier op volleybal

 

Donitas pakt opnieuw zege tegen Reflex

VoV, 09-10-2018. 5:55 uur. De mannen van NTC Vastgoed Donitas heren 1 hebben gezorgd voor de tweede overwinning in drie wedstrijden. Thuis werd het 3-0 tegen Reflex uit Kampen. Na een klein uurtje en de setstanden 25-19, 25-12 en 25-23 was de wedstrijd alweer afgelopen en kon men aan het bier.

De wedstrijd begon wat rommelig. Reflex begon met een hoop opstellingsfouten, waarvoor overigens geen enkele keer een punt aan Donitas is gegeven, wat vreemd is. Desondanks bewaarde de ploeg onder leiding van trainer Arno van Solkema de rust en dwong het de tegenstander tot het maken van fouten. Wat vooral opviel was de hoge servicedruk aan Groninger kant. Mede hierdoor konden de middenblokkeerders het blok vaak sluiten en werd het Reflex lastig gemaakt om te scoren.

Dit resulteerde in veel gewonnen rally’s. Spelverdeler Bart de Bruijn kon het spel mooi verdelen en daarin was vooral diagonaal Jisse Diekerhof de scorende man. Op de buitenkant was het Stefan ten Voorde die aanvallend op dreef was. Het enige moment van zwakte was de service serie van de boomlange Willem Maarten Heins.

In de tweede set had juist Donitas lange series met de services van Niek Schiphof en Bart de Bruijn. Dit resulteerde in een dikke winst deze set. Het goede spel werd doorgezet in het derde bedrijf. Middenman Mathijs Linders was bijna niet af te stoppen. Hierdoor ontstond er ruimte op de buitenkanten, en bleef daar ook gescoord worden. Echter, tegen het einde werd het spel slordiger. Een aantal wissels had dit tot gevolg. Bij een stand van 23-23 werd het nog spannend. Toch waren het weer de studenten die het meest kalm bleven. De buit was binnen, de drie punten ook.

Volgende week spelen wij uit bij HLB van Daal / DS  in Den Dungen. Twee jaar geleden kwamen we na een helse tocht om half 5 ‘s nachts thuis vanuit Den Dungen. Het belooft dus weer een leuk avontuur te worden. Mocht u vanuit Groningen deze wedstrijd willen bekijken, koopt u dan een dagkaart van de NS bij Kruidvat. Op deze manier bent u hoogstens 7 uur bezig om er te komen. We hopen iedereen zaterdag daar te zien!  THUNDER!

gh @ VoV, verslag Donitas Heren 1. Foto Jan van den Noort.