Doordeweeks in Finland, Frankrijk en Zwitserland

VoV 27-01-2021, 6:00 uur. In Finland was Viesti LP, de ploeg van Anniek Siebring, gisteravond gastheer voor koploper Kangasala. Viesti stond op de derde plaats met 11 punten achterstand op de tegenstander. Dat verschil werd teruggebracht naar 8 punten middels een 3-1 zege, waarop gezien de setstanden niets af te dingen viel.

De 17-25 uit de eerste set maakte de ploeg van Anniek Siebring met 25-20 ongedaan, vervolgens gaven ze de gasten in de derde set geen schijn van kans door met 25-10 de 2-1 op het scorebord te zetten. Ook in de afsluitende vierde set, die ze met 25-18 wonnen, bleef Kangasala ver bij hen achter.

Anniek Siebring viel in de eerste set in en stond daarna in de volgende sets in de basis. Ze scoorde 12 keer. Vooral aan het net was de thuisploeg veel sterker met 58 om 39 punten middels aanval en blok.

In Frankrijk speelden Chamalières (Nynke Oud) en Mulhouse (Tessa Polder) inhaalwedstrijden tegen respectievelijk RC Cannes en Le Cannet.

Koploper Mulhouse, met Tessa Polder drie sets in de basis, won eenvoudig met 3-0 (17, 10, 14) en blijft met 14-37 de eerste plaats in de ranglijst behouden. Polder scoorde 6 keer, de 60 om 25 eigen score van de teams onderstrepen de overmacht van Mulhouse nog eens.

Chamalières verloor bij RC Cannes met 3-0. In de eerste en de derde set was er met 27-25 en 25-23 maar nipt verschil, de tweede ging met 25-16 ruim naar de thuisploeg. Nynke Oud scoorde 4 keer, ze stond alle sets in de basis.

De ploegen met Nederlandse speelsters in de selectie staan eerste (Mulhouse, Tessa Polder), negende (Paris St. Cloud, Paula Boonstra), elfde (St. Raphael, Lynn Bleckers) en twaalfde (Chamalières, Nynke Oud) in Frankrijk.

In Zwitserland leed Volley Lugano van Lotte Groninger een 0-3 nederlaag tegen Kanti Schaffhausen. Via de setstanden 17-25, 21-25 en 18-25. Een nederlaag die volledig te wijten was aan de torenhoge foutenlast van de thuisploeg met 33 om 10 punten voor de tegenstander. Op de eigen score hadden ze een voordeel van 4 punten (46 om 42).  Lotte Groninger stond drie sets in de basis.

Schaffhausen is de nummer twee in de stand (16-37), Lugano staat zevende (15-17)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Viesti LP.