Doordeweekse winst voor ATC H1

VoV, 20-10-2019. 11:02 uur. Donderdag 17 oktober mocht ATC heren 1 aantreden tegen VIPS Bardot 2. Een tegenstander die op voorhand onbekend was voor ATC. Dus een geduchte tegenstander. Op Bart Kolthof na was iedereen aanwezig, coach Irma Boswerger had haar dochter meegenomen om de heren te supporten.

Na een kopje koffie in de kantine van de Pathmoshal omkleden en warm lopen. Enige onduidelijkheid op welk veld ATC heren 1 moest spelen was er wel, aangezien het warm lopen samen met VC Aastad gebeurde. Na het goede veld te hebben gevonden, kon de warming up vervolgt worden. Tijdens het inspelen bleek dat VIPS over flink wat lengte beschikte en ook over ervaren spelers. ATC diende dus goed alert en direct geconcentreerd van start te gaan.

De 1e set begonnen Jim en Dick op de bank. En Klaas Obermeijer was spelverdeler bij de afwezigheid van Bart. De eerste punten gingen direct naar VIPS en ATC kreeg met name de passing niet onder controle en stond al snel op een 8-0 achterstand. Lach Irma Boswerger moest een time en team out nemen. Focus en plezier en eigen spel waren de key woorden. Opnieuw de lijnen in en de time en teamout had gewerkt op gedecideerde wijze vocht ATC zich terug en op 9-11 nam VIPS een time out. De 8 punten achterstand van ATC waren in een voorsprong omgezet. De passing lag nu beter, de rally passing en de blokkering begonnen ook beter te staan. En aanvallend werd er ook meer gescoord. Set stand 20-25 voor ATC goed terug gevochten en uit gegaan van eigen spel en kracht.

De 2e set Remco en Roy eruit en Jim Korf en hard hit Dick Hammer op midden erin. De service passing lag beter en ook blokkerend begon ATC wat meer te scoren. En in de aanval werden de gaten in de verdediging bij VIPS regelmatig gevonden. VIPS was stabiel in de passing was en ook blokkerend op midden ook voor 2 mans blok kon zorgen lukte het ATC heren 1 door de veldverdediging toch om rond de 10 een voorsprong te maken van 3 punten. Set werd dan ook met dezelfde cijfers 20-25 in het voordeel van ATC heren 1 beslist.

De 3e set ging Michiel eruit en Martin Post werd door Roy Menkens op midden vervangen. Remco Paulsen ging naar de diagnonaal toe. In deze set liep het bij ATC als een trein, aanvallend liep het goed. En op midden werd ondanks soms een 2-mans blok goed gescoord en verdedigend werden de ballen goed van de grond geplukt. ook Klaas Obermeijer als spelverdeler kon het niet laten een bal in te slaan.

Het verzet van VIPS was gebroken, hoewel hun lengte aan het net in hun voordeel was, wisten ze dit niet in punten om te zetten. De set ging met 14-25 naar ATC heren 1.

De 4e en laatste set Remco naar de buitenkant en Michiel weer op de diagnonaal. Met in het achterhoofd de set van de vorige week in Enschede wilden de mannen van ATC nu wel de volledige punten mee naar Hengelo nemen. Deze set ging voor ATC goed, hoewel de service op sommige momenten in de 1e en de 2e set voor minder druk had gezorgd, liep die in de 4e set goed en zorgde dat de stabiele passing van VIPS nu door het ijs zakte.

Het laatste punt een iets wat scherpe passing van Jim Korf, zorgde dat gelegenheids spelverdeler Klaas door middel van een schijnbeweging verwarring stichtte bij VIPS en de bal op de grond viel. BAM matchpoint verzilverd en 5 punten in de pocket. Het laatste punt was een briljante actie van Klaas Obermeijer.

Ook de dochter van coach Irma Boswerger overweegt nu ze ATC heren 1 twee keer heeft zien volleyballen om zelf ook te gaan ballen.

Al met al een goed resultaat voor de heren van ATC. De lijn die ingezet is winst blijft zich voortzetten. Aandachtspunt blijft de passing, echter doordat alle spelers inzetbaar zijn op verschillende posities geeft coach Irma Boswerger de mogelijkheid om in de set de tegenstander te verrassen. Zelf Dick Hammer mid blijkt op de diagonaal inzetbaar te zijn en ook nog verdedigende en set up kwaliteiten te hebben.

Over 2 weken is er een wedstrijd tegen het altijd lastig RAS uit Haaksbergen. Voor nu blijft ATC heren 1 fier aan kop in hun klasse.

gh @ VoV, verslag van Remco Paulsen, ATC Heren 1. Foto Jan van den Noort.