Doordeweekse winst voor Jasper, Abdel-Aziz, Kooy en van Schie

VoV, 03-04-2024. 4:30 uur. In Frankrijk, Turkije en Tsjechië werden wedstrijden in de halve en kwartfinales van de play-offs gespeeld met daarbij Nederlandse inbreng.

Marrit Jasper won met Neptunes de Nantes voor de tweede keer met 3-0 van Marq en Baroeul. Voor 1.900 toeschouwers via de setstanden 25-21, 25-19 en 25-15. Daarmee leidt Nantes nu met 2-0 in wedstrijden. Marit Jasper scoorde 8 keer, waarvan 2 aces. Met 53 om 41 als eigen score en 14 om 22 als foutenlast was haar ploeg duidelijk de betere. Ook Nancy, Mulhouse en Paris leiden in de kwartfinale met 2-0.

In Turkije is de Top 4 van het reguliere seizoen bij de mannen begonnen met de play-offs in de halve finale. Ziraat Bankasi ging op bezoek bij Fenerbahce, Halkbank had in eigen huis Galatasaray als tegenstander.

Fenerbahce van Dick Kooy won met 3-2 van Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra. De ploeg van Kooy kwam met 2-0 voor (22, 21), moest echter tot en met de tiebreak wachten voordat de winst binnen was. Ziraat kwam via 22-25 en 20-25 op 2-2, daarna was de vijfde set met 15-12 voor de thuisploeg. Kooy scoorde 22 keer, ter Maat 14 keer en Tuinstra kreeg geen speeltijd.

Halkbank van Nimir Abdel-Aziz kende weinig problemen met Galatasaray. Zij hielden hun gasten met 25-15, 25-19 en 25-17 drie keer onder de twintig. Nimir Abdel Aziz scoorde 18 keer, aanvallend had hij een scoringspercentage van 77%.

In Tsjechië nam Budejovice van Stijn van Schie een 2-0 voorsprong in wedstrijden tegen Kladno. Zij wonnen thuis met 3-1. Na de 2-0 in sets (23, 19) kon Kladno de wedstrijd in leven houden via 19-25 winst in de derde set. Echter een beslissende vijfde set wist Budejovice met 25-21 te voorkomen. Stijn van Schie scoorde 2 keer tijdens invalbeurten.

Vandaag wordt er in Duitsland, Italië, België, Turkije (dames), Frankrijk (heren), Griekenland en Zwitserland een vervolg gegeven aan de play-off wedstrijden met daarin Nederlandse inbreng.