Doordeweekse winst voor VC Zwolle en Peelpush.

VoV, 30-03-2022. 4:49 uur. Gisteravond werden er twee wedstrijden in de Eredivisie dames ingehaald. Regio Zwolle Volleybal speelde thuis tegen FAST en Peelpush ontving in Meijel VV Utrecht.

In Zwolle werd de eerste set in het voordeel van de thuisclub beslist op basis van een lange serveserie van Marly Bak, die bij 5-2 begon en bij 10-3 eindigde. En in deze set was de thuisploeg ook blokkerend via Marianne Het Lam – Scholten en Lara Hendricks, die later meteen blessure uitviel, erg sterk en scoorde daarmee een stuk of zes punten. FAST kwam na 10-3 via een treffer van Silke Bruil op 16-8, zag het verschil naar tien punt oplopen bij 19-9, waarop het de tweede time out opnam. Het verschil bleef tot aan setpoint groot, op 24-13 kon den de bezoekers nog een serie van drie maken voor de 25-16 eindstand.

In set twee een geheel ander beeld. Ondanks dat FAST de eerste vijf punten van de set als kadootjes weggaf, bleven ze middels scores van Noa Klercks bij Zwolle in het spoor (96-6) en konden via de side out score steeds blijven aanhaken, en bij 7-8 even op voorsprong komen. Het bleef tot 14-14 gelijk opgaan, onder andere een driemeter score en een rake klap van Iris Reinders maakten daarna het verschil naar 18-14. FAST kwam via een netfout en een Zwolse opstellingsfout terug naar 20-19, Noa Klercks zette de 22-22 op het scorebord. Iris Reinders zette de thuisploeg bij 24-23 en 25-24 op setpoint, Sanne Wagener blokkeerde daarna de 26-24 tegen de vloer.

FAST kwam sterk uit de startblokken in de derde set, nam een 0-4 en 1-6 voorsprong, maar moest bij 5-6 de time out in toen Regio Zwolle Volleybal met o.a. een score van Emily Silderhuis heel snel dichterbij kwam. De tweede uitloopactie bracht FAST op 7-12, dat verschil werd door Susan Schut en Iris Reinders van de borden geslagen. (12-12).

Een foutserve en een ace maakten 12-14, Susan Schut en Iris Reinders maakten gelijk, vervolgens serveerde Daantje Vennik Zwolle naar een 19-15 voorsprong. FAST zag op 21-20 een touché die de scheids niet zag, protesteerde hevig en kreeg geel, na de volgende rally was er weer verschil van mening over een in/uit bal, die door de scheid uit werd gegeven en middels dat punt en de rode kaart stond VC Zwolle ineen bij 24-20 op matchpoint. Met een kill-block maakten ze de wedstrijd vervolgens in stijl af.

In Meijel knokte Peelpush met succes voor een plaats bij de eerste negen. Op bezoek kwam bekerfinalist VV Utrecht, dat nou niet meteen in de meest succesvolste fase van de competitie zit met vier nederlagen op rij, maar al wel de kwartfinale na het reguliere seizen veilig heeft gesteld. Peelpush knokte nog voor die plek en deed dat gisteravond met succes, mede omdat FAST in Zwolle. Peelpush won met 3-0 van VVU.