Dresden en Wiesbaden naar Pokalfinale

VoV, 21-12-2017. 12:00 uur. De Duitse bekerfinale gaat dit seizoen tussen SC Dresden en VC Wiesbaden. Titelverdediger MTV Stuttgart leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Wiesbaden, de ploeg die op dit moment in topvorm is, ze versloegen afgelopen weekend ook al Schwerin. Dresden was in de halve finale met 3-2 te sterk voor SC Schwerin.

Voor volle tribunes (3.000 bezoekers) voltrok zich een echt bekergevecht tussen de eeuwige concurrenten Dresden en Schwerin. De bezoekers wonnen de eerste set met 17-25, pas na het midden van de tweede set kwam Dresden beter in de wedstrijd, daarvoor hoopten zich foutserves en passfouten op. Met 25-23 maakten ze gelijk. Schwerin pakte de derde set met 18-25, Dresden dwong de verlenging af via 25-21. In de tiebreak gaf Dresden een vroege voorsprong (4-1) niet meer uit handen en won met 15-10, die winst veranderde de Margon – Arena in een heksenketel.

Mirthe Schoot was met 20 servepasses foutloos, Marrit Jasper (foto) had invalbeurten en stond één set in de basis. Ze scoorde 2 keer.

MTV Stuttgart van Deborah van Daelen, Femke Stoltenborg en Nika Daalderop zal dit jaar de titel in de beker niet kunnen verdedigen. Op eigen veld werden ze door VC Wiesbaden naar een 1-3 nederlaag gespeeld. Met 25-21 begon het nog goed, het vervolg was met 19-25, 24-26 en nogmaals 19-25 een stuk minder.

Met een eigen totaal score van 71 om 65 had Stuttgart alle mogelijkheden in eigen hand om de finaleplaats te bereiken, echter was de foutenlast de boosdoener. Die bedroeg 32 om 16 scores voor de tegenpartij. Met name in de tweede set (11 keer) en vierde set (10 keer) werd dit noodlottig. Deborah van Daelen scoorde 17 keer, Nika Daalderop maakte er 7 tijdens een invalbeurt en een basisplaats in één set. Femke Stoltenborg nam 5 punten voor haar rekening.

Bij de mannen plaatsten zich Friedrichshafen en Bühl voor de finale, die op 4 maart 2018 wordt gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft, FotoOverkleeft.nl.