Dresden (Schoot/Dijkema) riant aan kop

In de Bundesliga stonden gisteren twee uiterst interessante wedstrijden op het programma. Allereerst het topduel tussen Schwerin en Dresden en daarnaast de generale repetitie van de bekerfinale, te weten Stuttgart tegen Aachen.

Voor Dresden was er een succesvolle afsluiting van het jaar 2014. In Schwerin won de ploeg van Myrthe Schoot en Laura Dijkema met 0-3 van Yvon Belien en Lonneke Sloetjes en bleef daarmee ongeslagen in het lopende seizoen. Weliswaar waren twee sets met 25-27 kantje boord, maar de tweede was duidelijk met 20-25 voor de gasten. De doorslag gaf de goed lopende aanval bij Dresden, die zowel bij slechte als goede passes en set – ups scoorde en de punten binnenhaalde.

Laura Dijkema kwam niet in actie, Mythe Schoot hield van de 26 opslagen, die ze te verwerken kreeg er 23 van de vloer. Yvon Belien, 3 sets in de basis, scoorde 10 keer, waarvan 3 blokkerend. Lonneke Sloetjes kwam tot 2 punten. In de 1ste set viel ze in en in de volgende stond ze in de basis.

MTV Stuttgart,  met Kim Renkema, heeft tegen Ladies in Black Aachen een voorschot genomen op de Pokal zege straks in maart in het Gerry Weber Stadion. In Stuttgart werd het 3-1. De eerste set ging na 16-12 en 21-18 nog met 23-25 verloren, daarna kregen de gasten er met 25-14, 25-14 en 25-15 behoorlijk van langs. Kim scoorde 13 keer.

Om de uitschakeling in de Pokal een plaats te geven kun je maar beter meteen de volgende competitie wedstrijd winnen. “Gewinnen hilft am besten”  zei Münster coach Axel Büring voor de wedstrijd en prompt voerde zijn team die opdracht succesvol uit. Met een 1-3 zege vertrok Tess von Piekartz c.s. uit Vilsbiburg. De eerste set ging met 27-25 naar de plaatselijke Rote Raben van Quirine Oosterveld, vervolgens pakten de gasten met 17-25, 23-25 en 20-25 de zege.

VC Wiesbaden won met 2-3 bij Postdam. Karine Muijlwijk scoorde 12 keer in dit duel. Een 2-0 achterstand in sets (25-23, 25-16) werd via 21-25 en 18-25 ongedaan gemaakt. De vijfde set was met 10-15 een prooi voor de ploeg uit Wiesbaden.  Verder won Aurubis Hamburg met 3-0 thuis van Köpernick.

In de stand heeft Dresden nu duidelijk afstand genomen. Ze gaan met 34 punten uit 12 wedstrijden aan de leiding. Dan volgt een drietal teams, die dicht bij elkaar staan. Wiesbaden heeft 25 punten, Stuttgart staat ook op 25, met één wedstrijd minder, en Schwerin blijft op 24 uit 11 staan.

Na dit viertal volgen, met tussen haakje de punten uit 11 wedstrijden,  Postdam (18), Münster (16), Vilsbiburg (14), Aachen (12), Köpernick (11), Hamburg (11), Thüringen (9) en VCO Berlijn, dat op 2 punten staat.

gh @ Vizier op Volleybal.  VoV is misschien wel de meest actuele volleybalsite van Nederland