Vizier op volleybal

 

Drie BTN duo ’s in hoofdtoernooi Doha

VoV, 10-03-2020. 5:02 uur. Drie Nederlandse mannen beachduo ’s zijn ingeschreven voor het eerste grote toernooi van dit Olympische jaar, dat wordt gespeeld in Qatar, in de hoofdstad Doha. Brouwer/ Meeuwsen, Varenhorst/ van de Velde waren direct in het hoofdtoernooi geplaatst, Bouter/ Penninga dienden zich daarvoor via de kwalificatieronde naar toe te spelen.

Jasper Bouter en Ruben Penninga openen de kwalificatie tegen het Noorse koppel Mol/ Berntsen, welke partij zij met twee zeer ruime setwinsten wisten te winnen. Het werd twee keer 21-12. Het Oranje duo was vanaf de eerste opslag goed bij de les en kon ook het beste met de omstandigheden (veel wind) overweg. Een goed blok en sterke defense zorgden in beide sets vlot voor een ruim verschil in hun voordeel (1ste set 14-7, 2de 8-2), een voorsprong die alleen maar verder werd uitgebouwd naar ruime winst.

Bij de loting voor de Main Draw kwamen Brouwer/ Meeuwsen en Varenhorst/ van de Velde beide in poule B terecht. Samen met Sammoud/ Essam uit Qatar en de Polen Kantor/ Losiak. Vanmorgen om 9:00 uur Nederlandse tijd komen ze voor het eerst in actie.

Bouter/Penninga spelen in poule C vanmorgen om 10:00 uur tegen de Amerikanen Lucena/ Dalhausser. Verder zijn bij hen ingedeeld de Russen Semenov/ Leshukov en de Oostenrijkers Ermacora/ Pristauz.

De poulefase wordt vanmiddag met de tweede ronde (winnaars vs. winnaars, verliezers vs. verliezers) afgesloten. De winnaar van de winnaars plaatst zich rechtstreeks voor de volgende ronde, de verliezer van de verliezers kan naar huis. De andere twee teams gaan naar de KO-ronde.

We informeren u hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.