Vizier op volleybal

 

Drie NL-duo’s in hoofdtoernooi Pelhrimov

VoV, 12-01-2018. 6:14 uur.  Na de succesvolle opening van de FIVB World Tour in Den Haag, komen de BTN duo’s en het duo Joy Stubbe – Marleen van Iersel deze week weer in actie. Ook de Europese tour trapt vroeg af in 2018 met de eerste indoor Masters van de CEV. Die wordt gespeeld in het Tsjechische Pelhrimov.

Drie teams kwamen gisteren al in actie in het kwalificatietoernooi. Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter (foto boven) wonnen in de eerste ronde met 2-1 (21-14, 8-21, 15-5) van het Engelse team Gregory/Sheaf. Na deze zege speelden ze in de tweede ronde tegen het Oostenrijkse duo Winter / Hörl. Dit werd een 1-2 nederlaag (23-25, 21-17 en 13-15), hetgeen dus uitschakeling voor verdere deelname betekende.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn wel geplaatst in het hoofdtoernooi, dat vandaag begint. Als derde, achter de Polen Kantor en Losiak en het Oostenrijkse duo Doppler/Horst.

Bij de dames probeerden Jolien Sinnema en Laura Bloem ook via de kwalificatie in het hoofdtoernooi te komen. Tegen een team uit Roemenië leden ze een 1-2 nederlaag en waren dus uitgeschakeld.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel (foto boven)  troffen een Engels teams in de eerste ronde en wonnen via twee keer 21-15 met 2-0. Tegen Makhno – Makhno uit Oekraïne ging het iets moeilijker,  met name in de tweede set die met 25-23 verloren werd. Het ongebonden duo won de eerste met 13-21 en de derde met 8-15 en gaat dus door naar het hoofdtoernooi.

Madelein Meppelink en Sanne Keizer kregen van de organisatie een wildcard voor het hoofdtoernooi. Ze komen dus ook vanaf vandaag in actie op dit eerste indoor Masters van de CEV.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto’s FIVB.