Drie punten voor VVU in Groningen

VoV, 17-04-2018. 5:15 uur. Afgelopen zaterdag was het tijd voor de dames van VVU D1 om af te reizen naar het hoge noorden, voor een potje tegen O.B.E.G. Donitas D1! Thuis wonnen we nipt van ze met 3-2, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Met heel wat auto’s, volgeladen met sporttassen, slaapzakken en luchtbedden, gingen we op weg. Na de wedstrijd was het namelijk weer tijd om Groningen eens goed te gaan verkennen! Maar goed, eerst de focus op de wedstrijd natuurlijk. Een potje winnen maakt dat stapavondje veel leuker, daar waren we het wel over eens.

Nadat we onze slaapspullen gedumpt hadden en een lekker soepje met brood hadden gegeten bij Nienke, gingen we op weg naar de Struikhal. Zoals altijd lieten we nog even onze goede voetbal-skills zien, voordat we aan de warming-up konden beginnen.

De eerste set startte coach Arjen Schimmel met spelverdeelster Leanne Verdonck, diagonaal Judy Broersma, passer lopers Jesca de Jager en Bianca Gommans, middens Laure Snijders en Nienke Oostenbrink en libero Emma Rekar. De rest van de staf bestond deze week uit welgeteld 4 (!) man: assistent-coach Wouter Stoltz, de zwangere Maaike Nijbroek, de helaas nog steeds geblesseerde Emma Visser en de gezellig meegekomen Rianne Lantinga. De wedstrijd kon van start gaan!

De eerste set ging het vrij gelijk op. Zowel VVU als Donitas deelden rake klappen uit, maar vooral Bianca Gommans kon goed uit de voeten. Aan het einde van de set serveerde Mira Innemee nog twee goede ballen, maar het bleef spannend. Uiteindelijk hielden we het hoofd koel en wonnen we met 22-25.

Een goede start dus! Nu was het de kunst om dit vast te houden en niet in te zakken. Helaas gingen we toch niet zo goed van start. Donitas gaf gas en leverde grote servicedruk, waardoor we snel tegen een grote achterstand aankeken. Ondanks de mooi geslagen ballen van de ingewisselde Esmee Priem, konden we het tij niet meer keren en verloren we deze set met 25-18.

Er moest dus iets gebeuren, want we wilden niet zo makkelijk verliezen! Rug rechten en tieten vooruit dus. Dit bleek te werken, want we bouwden een goede voorsprong op. Door de lekkere blokjes van Laure Snijders en keihard geslagen ballen van Judy Broersma, had Donitas geen antwoord meer en wonnen we deze set dik met 15-25.

Yes! De overwinning was inmiddels te ruiken. Maar, niet te vroeg juichen en vooral netjes blijven spelen. In het begin van de set kregen we een paar punten tegen en slopen er wat foutjes in, maar we herstelden ons en bouwden al snel weer een voorsprong op. Nadat Nienke Oostenbrink (letterlijk) een bal ín de drie meter sloeg, waar zelfs het publiek van de tegenstander om klapte, was er geen houden meer aan. We wonnen deze set met 15-25 en dus was de 1-3 winst in de pocket! Het bleef nog lang onrustig in Groningen…

Aanstaande zaterdag spelen we om 20.00 uur de allerlaatste (thuis)wedstrijd van het seizoen tegen Orion D1, waarna het feestje in de Galgenwaard losbarst. Bent u er ook bij?!

gh @ VoV, verslag van Mira Innemee, VVU dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.