Vizier op volleybal

 

Dringen in rechter rijtje van 1BH

VoV, 08-02-2019. 5:20 uur. Inter Rijswijk II, de ploeg van trainster coach Aafke Verbrugge,  had vorige week een pittige verrassing voor koploper Taurus II in petto. De nummer twee in de stand bewees maar weer eens dat de uitwedstrijd van de koploper naar de nummer twee qua cijfertjes de moeilijkste wedstrijd in het seizoen is. Taurus II verloor met 3-1, en niet zo zuinig ook gezien de met 25-18, 25-19 en 25-14 verloren sets. Dat was hun eerder in het seizoen ook al overkomen, toen ze tegen de toenmalige nummer twee (Sliedrecht Sport II) op 3 november met 3-2 de boot ingingen.

Zaterdag krijgen ze gelegenheid om voor die nederlaag tegen Sliedrecht Sport revanche te nemen en het verlies tegen Rijswijk II naar het vergeet gedeelte van de hersenen te spelen. Hun gasten hadden een paar slechte weken achter elkaar, maar herstelden zich afgelopen zaterdag knap met een 4-0 zege op VC Voerendaal.

Taurus II vs Sliedrecht Sport II is om 17:00 uur in Houten. Sporthal de Kruisboog.

De winst van Inter Rijswijk moet hen in ieder geval zo veel zelfvertrouwen hebben gegeven dat ze met een goed gevoel op bezoek gaan bij Velo, dat 8ste staat met 14-30. Maar de thuisploeg heeft zich dat gevoel ook eigen gemaakt, bij Compaen haalden ze een 1-3 zege op. De standen waren nipt, maar een muggenzifter die daar nadien als de winst binnen is, nog op let.

Velo vs Inter Rijswijk is om 17:00 uur in Wateringen. In de Velo-hal

Met een smalle bezetting behaalde Peelpush (nu 3de, 15-47) vorige week in de Domstad een breed resultaat. Breed in de zin dat de sets allemaal hun kant op gingen. De 0-4 was een mooie opsteker voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Zaanstad II, dat met 14-31 de koploper van het rechter rijtje is. Zaanstad II boekte een 3-1 zege op EMD – Tooling. Na de magere 3-2 zege op VC Wik van 14 dagen geleden zal de ploeg uit Meijel de fans nu wat meer vuurwerk willen laten zien. Of dat ook echt ontstoken wordt of dat Zaanstad II ervoor zorgt dat de knal uitblijft zullen we maar even moeten afwachten.

Peelpush vs Zaanstad II is om 19:00 in Meijel, Sporthal de Körref.

VC Wik, de nummer voorlaatst in de stand met 14-25, heeft de verre reis naar het zuiden te maken. Naar VC Voerendaal, dat ongetwijfeld de 4-0 nederlaag bij Sliedrecht II zal willen rechtzetten om zo mogelijk hun 4de plaats over te nemen. VC Wik won vorige week de kelderkraker tegen Next Volley, maar zal nog heel wat puntjes moeten sprokkelen om uit de gevarenzone te komen.

VC Voerendaal vs VC Wik is om 19:00 uur in Voerendaal. Sporthal De Joffer

Compaen, dat na de afgelopen seizoenen telkens weer getalenteerde spelers naar Eredivisieploegen zag vertrekken en inmiddels is afgezakt naar de tiende plaats in de eerste Divisie B, speelt opnieuw, net als vorige week thuis. Of dat meteen een voordeel is, durven we niet te zeggen gezien de thuisnederlagen tegen de topteams Taurus II en Sliedrecht II, alsmede tegen de middenmoters VVU en Velo. Dat de ploeg de steun van de fans goed kan gebruiken moge duidelijk zijn in hun strijd om zich te handhaven.

Tegenstander EMD – Tooling won uit bij Voerendaal, Utrecht en Next Volley. Geen slecht visitekaartje. Feit is eigenlijk wel dat geen van beide ploegen zich een nederlaag kan permitteren. Gezien de stand. EMD – Tooling is 9de met 14-29, Compaen 10de met 15-28.

Compaen vs EMD – Tooling is om 16:00 uur in Oostzaan. Sporthal Oostzaan. 

Hekkensluiter Next Volley krijgt VVU op bezoek. Beide ploegen verloren vorige week. VVU nog wel met 0-4 op eigen veld. Next Volley hield nog één puntje aan hun duel tegen VC Wik over. Maar om van de rode lantaarn verlost te worden en de klim naar boven de streep, die de gevarenzone markeert, te maken zal één puntje per wedstrijd niet volstaan. Dan zullen er meer gepakt moeten worden. VVU zal zijn eigen gedachten daarbij hebben, zij staan links en willen links blijven staan. En dan kun je het beste gewoon maar winnen.

Next Volley Dordrecht vs VV Utrecht is om 19:45 uur. Sporthal De Dijk.

En om nog even om de titel recht aan te doen de stand van zaken in het rechter rijtje in een overzicht:

  • 07. Zaanstad II 14-31
  • 08. Velo 14-30
  • 09. EMD – Tooling 14-29
  • 10. Compaen 15-28
  • 11. VC Wik 14-25
  • 12. Next Volley 15-17.

Natuurlijk gaan we u informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.