Vizier op volleybal

 

Dubbel feest voor Timo Gras: jarig en zege met Kalinko.

VoV, 13-03-2023. 5:51 uur. Afgelopen zaterdag stond in de Houtrusthal de Haagse volleybalderby Kalinko H1 tegen Sovicos H1 op het programma. Met als inzet de tweede plaats op de ranglijst.

De eerste twee sets waren voor de thuisclub (25-22 en 25-23), al stond Kalinko in de tweede set nog met 15-7 en 20-12 achter. De derde set ging naar Sovicos (25-22), maar de vierde set, dus match winst, ging weer naar Kalinko (25-23). Timo Gras vierde zijn 30e verjaardag en voor hem was het dus dubbel feest.

Kalinko startte met deze opstelling: Aanvallers Rikki, Maarten, Timo, Marko en Daron, spelverdeler Raul en als libero Nathan. De eerste set ging gelijk op. Wat wel opviel dat vooral Timo en Rikki sterk waren door hun smashes en blokkering bij het net. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk pakte Kalinko de eerste set (25-22).

De tweede set was een totaal ander verhaal en moest Kalinko in de achtervolging. Met achterstanden van 15-7 en 20-12 werd dit omgebogen in 23-21 en uiteindelijk 25-23. Dit resulteerde dus in een 2-0 voorsprong voor Kalinko.

Tegenstander Sovico liet het er niet bij zitten en nam snel een 6-1 voorsprong in de derde set. Kalinko kwam terug tot 6-6. De stand bleef gelijk tot 14-14, maar Sovicos won uiteindelijk met 25-22.

Om de partij in vier sets te beslissen wilde Kalinko kost wat kost de 4e set winnen. Na een voorsprong gepakt te hebben kwamen beide teams weer gelijk (12-12) en ook in het laatste deel (21-21), maar uiteindelijk bleek Kalinko de sterkste (25-23).

In deze set was Daron sterk bij het net en scoorde dan ook diverse punten. Ook de in het veld gebrachte Rens was van grote waarde, wat hem de man-of-the-match titel opleverde. Interim coach André van Leeuwen was kort en krachtig in zijn commentaar na afloop: “Het was heel close, maar uiteindelijk waren wij toch de beste”.

Op de ranglijst wipt Kalinko hierdoor over Sovicos heen, wat voorlopig een derde plek oplevert. Sovicos volgt op één punt achterstand. Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd in Noordwijk tegen nummer 11 Novo op het programma.

gh @ VoV,  verslag van Nico Mos, Kalinko. Foto Nidal Al Qaq