Dubbel verlies Apollo 8 bij Dros-Alterno

VoV, 10-12-2018. 5:38 uur. Apollo 8 verloor op zaterdag 8 december met 3-2 de uitwedstrijd tegen Dros- Alterno uit Apeldoorn. Naast de nederlaag kregen de Bornse dames te maken met een flinke tegenvaller. Antoinette Posthuma viel in de vierde set zwaar geblesseerd uit.

Dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de eerste set van de wedstrijd.  Dros-Alterno trok aan het langste eind en won de set met 26-24.  Door goed aanvallend spel wist Apollo 8 de tweede en derde set te winnen (23-25 en 15-25). In de vierde set viel passer/ loper Antoinette Posthuma uit met een zwaar ogende knieblessure.

Hierdoor lag de wedstrijd minuten stil en na hervatting van de wedstrijd wist Apollo 8 niet meer goed in het spel te komen. De Apeldoornse formatie won de set met ruime cijfers (25-11). Er moest een vijfde set aan te pas komen.  Dros-Alterno bleek net de sterkste en won de set en wedstrijd met 15-12.

Gebrand om te winnen: ‘We waren natuurlijk gebrand om te winnen’, zegt Carlijn Koebrugge. ‘Na de 1-2 voorsprong  zag dat er goed uit, maar helaas viel Antoinette uit met een knieblessure. Het kwam nog aan op een vijfde set, maar we wisten dit keer de wedstrijd niet om te zetten naar een overwinning’.

Verlies Posthuma: Na de wedstrijd ging het niet over de nederlaag, maar vooral over het uitvallen van Antoinette Posthuma. Trainer Thijs Oosting: ‘ Het uitvallen van Antoinette is natuurlijk veel erger dan deze kleine nederlaag. Het ziet er niet zo goed uit, onderzoek moet aantonen hoe ernstig de knieblessure is. We wensen Antoinette natuurlijk veel sterkte en hopen op een voorspoedig herstel. Door de blessure van Antoinette en het spel dat minutenlang stil lag wisten we niet meer het niveau van de  tweede en derde set te halen. In de vijfde set kon het beide kanten op. Helaas voor ons bleek Dros-Alterno de sterkste’.

Twee thuiswedstrijden:  Komende week speelt Apollo 8 twee thuiswedstrijden op rij. Op woensdag 12 december komt streekgenoot Eurosped uit Vroomshoop op bezoek. Om 19.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in sporthal de Veste in Borne. Muzikale ondersteuning is er dan van feestkapel Wie d’r Bie. Zaterdag 15 december speelt Apollo 8 tegen VC Sneek. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

gh @ VoV, bron persbericht Apollo 8, Foto’s Rudy van ’t Rood.